Davet ve Kardeşlik Vakfı Gaziantep Şubesi açılışı geniş katılımla yapıldı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılışa Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Recep Songül, Filistinli Alimler Birliği Genel Sekreteri Navaf Tekruri, Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi eski milletvekili Muhammed İmaduddin Sabir, İslam Alimi Said Havva’nın oğlu Ahmet Said Havva ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Recep Songül, Müslümanların geçmiş dönemde çektiği sıkıntılara işaret etti. Recep Songül, Müslümanların geçmiş dönemlerde birçok engelle karşılaştığını kaydetti.

Songül, şunları söyledi:

“Daha önce ülkemizin geçirmiş olduğu bazı sıkıntılı yıllar oldu. 40, 50, 60 70, 80’li yıllar, en sonunda da 96 yılında Müslümanlar olarak çektiğimiz sıkıntılar, ki o sıkıntılar zirveye çıkmıştı, o yıllarda Müslümanlar olarak çok ciddi sıkıntılar yaşadık. En mukaddes saydığımız şeylere el uzatıldı. Bacılarımızın başörtülerine, çocuklarımızın eğitimlerine, Kuran-ı Kerim öğretmemize kadar engel çıkarılmıştı ve bir şekilde sahada kökümüzü kazımak için uğraşan içten ve dıştan mihraklar vardı. Sıkıntılar çektik. Fakat bizler sıkıntılarımızı Allah’a şikayet ederiz. Bizler zayıflık göstermeyiz. Bizler müminler olarak Allah’ın takdirine güveniriz, O’nun takdirine inanırız. Şartlar ne olursa olsun tekrar ayağa kalkma becerisine sahip olan sahabenin nesliyiz. Herkes için söylüyorum, biz bu sahabe neslinin bu zamandaki yansıması olarak sahada çalışmalıyız. 96 yılındaki yapılan o sıkıntılardan dolayı eğildik mi? Hayır. Büküldük mü? Hayır. Belki Cenab-ı Allah’ın bizlere vermiş olduğu bu hizmetleri bütün hareketlerimize, cemaatlerimize, vakıflarımıza nasip ettiği o hizmetleri o zamanda Allah’ın bize yaşatmış olduğu o tecrübelerden elde ettiğimiz kazanımlarla buraya getirebildik. Allah’a hamdolsun.”

Açılışta söz alan Filistinli Alimler Birliği Genel Sekreteri Navaf Tekruri ise Filistin ve Gazze’de yaşanan sıkıntıları anlattı. Navaf Tekruri, yeni neslin Kuran terbiyesiyle yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Filistinli Alimler Birliği Genel Sekreteri Navaf Tekruri, şu açıklamada bulundu:

“Bildiğiniz gibi Ramazan Ayı’nda Filistin’e çok büyük bir saldırı oldu. Onun öncesinde de yine olmuştu. Hamas, bunu Furkan Savaşı ve Bedir karşılaşması olarak isimlendirdi. Yani düşmana sizi nasıl Bedir’de yendiysek, sizi nasıl Furkan Savaşı’nda yendiysek yine sizi o şekilde bekliyoruz, sizi hezimete uğratacağız şeklinde bir mesaj verdi ve gerçekten de böyle oldu. Nasıl oldu bu, o kadar ağır tahriplere rağmen Filistin’in, Gazze’nin altının üstüne getirilmesine rağmen çok ciddi bir direniş, çok kutlu bir direniş ortaya sergilendi. Bunun nedeni şudur. Çünkü orada Kuran nesli direniş gösteren bir topluluk vardı. Öyle direniş gösteren bir nesil ki oradaki kardeşlerimiz bu çalışmaları, bu direnişleri gerçekleştiren insanları 1 yıl içinde 30 bin insanı hafız ederek cepheye gönderdi. İşte Gazze’de direnişi gösteren insanlar o gençliklerinde, çocukluk dönemlerinde Kuran ile haşır neşir olup hafızlık yapan ve Kuran’ın terbiyesini almış insanlardır ki Allah’ın izniyle bu gençlik sadece Siyonistlere karşı değil, bütün dünyanın müstebitlerine karşı durabilecek azim ve direniş gösterebilecek bir kararlılığa sahiptir.”

“Bizim Siyonistlerle mücadelemiz neslimiz üzerinde olan savaştır” diyen Navaf Tekruri, açıklamasını söyle sürdürdü:

“Eğer ki onlar bizim neslimizi yenerlerse, yani gençliğimizi tahrif ve düşünceleriyle tahrip ederlerse bizi yenerler. Ama eğer biz gençliğimizi yetiştirirsek biz onları yeneriz. Bizim ile onların arasındaki savaş, çocuklarımızın savaşıdır. Yani biz çocuklarımızı yetiştirebilir, geleceğe hazırlayabilirsek hiç kimse şüphe duymasın ki biz bütün düşmanlarımızı yenebiliriz, onları alt edebiliriz. Onun için üzerinde titrememiz gereken, ciddiyetle üzerinde durmamız gereken şey, neslimizi yetiştirmemiz, çocuklarımızı geleceğe Kuran terbiyesiyle hazırlamaktır. Eğer bunu yaparsak bütün düşmanlarımız bizden korksun.”

Açılışta konuşan Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi eski milletvekili Muhammed İmaduddin Sabir ile İslam Alimi Said Havva’nın oğlu Ahmet Said Havva de Mısır ve Suriye’de yaşanan dramı anlattı ve birlik beraberlik mesajı verdi.

Açılış programı, dua ile sona erdi.