Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların temsilcileri, ortak bir basın açıklaması yaparak, 13 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan mitinge katılacakların bildirdi.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, burada bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, kazanılmış haklarına yönelik saldırının 2015 bütçesi ile devam ettiğini iddia ederek, ülkede gençlerin tehlike, yaşlıların ise yük olarak görüldüğünü ileri sürdü. Ersönmez, “Var olan kreşler ve huzur evleri kapatılıyor, bu alan da piyasaya açılıyor. Sağlık ve eğitim için her gün cebimizden biraz daha harcamak zorunda bırakılıyoruz. Bütçeye itirazlarını dile getirmek için meclis önüne giden emekçiler coplanıyor, gaz sıkılıyor ve gözaltına alınıyor" dedi.

Ersönmez, konuşmasının sonunda 13 Aralık Cumartesi günü Ankara’da Sıhhiye meydanında yapılacak olan mitinge tüm Gazianteplileri davet etti.