Bu yıl birincisi düzenlenen ’1. Geleneksel Sağlık Ödülleri’ töreninde Mirkelam Göz Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezi Baş Hekimi Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam’a sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verildi. Dr. Hüseyin Mirkelam ödülünü aynı törende ’ Yılın Akademisyeni" unvanını alan ünlü Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Mutaf’ın elinden aldı.

Narkoz Sağlık Dergisi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ve sunuculuğunu ünlü oyuncu İpek Tanrıyar’ın üstlendiği "1. Geleneksel Sağlık Ödülleri" ödül töreninde Mirkelam Göz KBB Tıp Merkezi Baş Hekimi Dr. Hüseyin Mirkelam’a alanında yaptığı başarılı çalışmalar ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verildi. Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam ödülünü geçtiğimiz yıllarda babasına kornea nakli yaptığı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf’tan aldı.

Gaziantep’te ilk kornea naklini gerçekleştiren Dr. Hüseyin Mirkelam 1997 yılında aynı gün iki kornea nakli yaparak Gaziantep’te doku naklinin önünün açılmasında ilk örnek olmuştu. Dr. Hüseyin Mirkelam yine ilk kez Gaziantep’te göz alanında ilk özel dal merkezini kurarak burada gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlarla dünyanın birçok ülkesinden hastanın Gaziantep’e gelmesini sağlamış ve Gaziantep’te sağlık turizminin nüvelerini atmıştı. Sosyal sorumluluk alanındaki destekleriyle de dikkat çeken Dr. Hüseyin Mirkelam sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda birçok organizasyona destek vererek kentin kültürel yapısının güçlenmesini sağlarken eğitime de önemli destekler vermiştir. Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde babası Aydın Ferit Mirkelam’ın adını taşıyan bir ilköğretim okulu inşa ettiren Dr. Hüseyin Mirkelam anne ve babasının adını taşıyan Gül Aydın Mirkelam Kolejini de inşa ettirerek eğitim için bağışlamıştır. Dr. Hüseyin Mirkelam Birecik’te atıl durumda bulunan yetişmiş insan iş gücünün vasıf kazanması ve ekonomiye katma değer olarak dönmesini sağlamak için yaptırdığı Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi’ni inşa ettirerek Milli Eğitim Bakanlığına bağışlamış, bu gün binlerce insan burada aldıkları mesleki eğitimle yaşamlarına yön vermeye başlamıştır. Sağlık alanındaki en önemli katkılarından birisi de Birecik’in birçok köyünün geçtiği bir kavşakta kendi adını taşıyan Dr. Hüseyin Mirkelam Sağlık Ocağı’nı yaptırarak Sağlık Bakanlığına bağışlamıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Hüseyin Mirkelam Başhekim olarak görev yaptığı Mirkelam Göz Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezinde göz alanındaki hizmetlerini sürdürmektedir.