Gaziantepli inşaatçılar GTO ve İnşaat Müteahhitleri Derneği organizasyonu ile Dubai Big 5 İnşaat ve Yapı Fuarını ziyaret etti ve Dubai’deki inşaat projelerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler neticesinde Gaziantepli sektör temsilcileri Gaziantep inşaat sektörünün çok daha ileride olduğunu ve Dubai’deki projelerde yer alması gerektiğini belirtti.

Gaziantep inşaat sektöründe faaliyet gösteren 40 firma temsilcisi Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği organizasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği’nde düzenlenen Big 5 İnşaat ve Yapı Fuarı’nı ziyaret etti.

KOSGEB desteği ile 16-21 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen ziyaret programı kapsamında firma temsilcileri sektörün dünyadaki son durumu, yenilikçi inşaat malzemeleri ve teknolojileri konularındaki çalışmaları yerinde görme imkanını yakaladı.

İnşaat mühendisleri, müteahhitler, mimarlar ve inşaat malzemesi üretimi ve ihracatı yapan 40 firma temsilcisinin katılım gösterdiği heyete GTO Başkan Yardımcısı ve Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer başkanlık etti.

Sektörün dünyadaki en büyük fuarlarından biri olan Big 5 İnşaat ve Yapı Fuarı ziyaretin firmalarımızın sektörün dünyadaki son durumu, yenilikçi inşaat malzemeleri ve teknolojileri konularındaki çalışmaları yerinde görme açısından önemli olduğunu belirten Köksüzer ziyaret ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Heyetimiz fuar ziyaretinin yanı sıra, Birleşik Arap Emirlikleri’nde inşaat projeleri yürüten Türk firmaları TAV ve MNG firmalarına ait inşaat şantiyeleri ziyaret etme imkanı da buldu. TAV ve MNG Holding’in yürüttüğü projelere yapılan saha ziyaretleri ile firmalarımızın bu bölgede iş yapma yöntemleri ve inşaat firmalarımız için bölgedeki iş fırsatları ve yatırım olanakları hakkında birinci elden fikir sahibi oldular. Türk firmalarının yanı sıra, bölgede inşaat projeleri yürüten Delta İnşaat ve DuBuild inşaat firmalarını da ziyaret ederek projeleri yerinde incelenme fırsatımız oldu.”

ARAP FİRMALARI GAZİANTEPLİ FİRMALARLA İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Ziyaret edilen Arap firmalarının bölgede yürütülecek inşaat projelerinde Gaziantepli firmalar ile işbirliğine hazır olduklarını söyleyen Köksüzer, “Arap firmaları Türk firmaları ile işbirliği yapabileceklerini belirtti. Yapılan görüşmelerde Türk firmalarının sektördeki tecrübelerinin ortak çalışmalarla bölgedeki projelere aktarılmasının her iki taraf için de büyük fayda sağlayacağının altı çizildi” dedi.

GAZİANTEP İNŞAT SEKTÖRÜ DAHA İLERİDE

Gaziantep inşaat sektörünün her anlamda ileri düzeyde olduğuna dikkat çeken Köksüzer, Gaziantepli firmaların bölgedeki projelerde yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Köksüzer, “Yapılan saha ziyaretlerinde firmalarımız kalifiye personel, kullanılan inşaat malzemeleri ve işçilik konusunda Gaziantep inşaat sektörünün ziyaret edilen projelerden daha ileride olduğunu gördük. Gaziantepli firmaların bu bölgedeki projelerde mutlaka yer alması gerek” şeklinde konuştu.

Heyet ziyareti programı kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Müteahhitler Birliği’ni de ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Saif Belhasa ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir toplantı yaptıklarını ifade eden Rıdvan Köksüzer, toplantıda Gaziantep’in bölgede bulunan firmalarla ortak projeler geliştirme konusunda işbirliğine hazır olduğunu belirttiklerini söyledi.

Gaziantep’in inşaat sektöründeki durumu ve yapılabilecek ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda Birleşik Arap Emirlikleri İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Saif Belhasa ise; Birleşik Arap Emirlikleri’nde inşaat sektöründe ortak yapılabilecek birçok proje olduğu ve Gaziantepli inşaat firmalarının da bu bölgede faaliyet göstermesinden memnun olacaklarını belirtti.

Dubai’nin Expo2020 organizasyonuna ev sahipliği yapacağını belirten Belhasa, bu organizasyona istinaden yapılacak inşaat yatırımlarının toplam tutarının yaklaşık 10 milyar doları bulacağını ve bu alanda Gaziantepli firmalar için büyük fırsatların bulunduğunun altını çizdi.