Gaziantep’te emekli bir öğretmen 1938 yılından itibaren Atatürk’ün gazetelerde çıkan haberlerini biriktirerek bir sergi açtı.

Zeugma Sergi ve Konferans Merkezi’nde, Basında Fotoğraflarla Atatürk Resim Sergisi’nin açılışını Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ yaptı. Açılışın ardından Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ve vatandaşlar sergiyi gezdi. Atatürk ile ilgili 1938 yılında çıkan haberlerin de yer aldığı sergiyi gezen vatandaşlar, gazete haberlerini okuyup fotoğrafları dikkatlice inceledi.

Biriktirdiği gazete haberleri ve fotoğraflarla ilgili bir açıklama yapan Emekli Öğretmen Mehmet Yavuz, " Çocukluğumdan beri Atatürk’e karşı aşırı bir sevgim ve saygım olduğundan bunları uzun bir süreden beridir topluyorum, ilgileniyorum. Bu resimlerin sadece 4 tanesi 1938 yılına ait. Diğerleri de ondan sonraki yıllara ait. Onları büyük bir aşkla, şevkle topladım. Ondan sonra da hepsini değerlendirmek için hepsini çerçevelettim. Sergi için gereken yerlere müracaat ettim. Onlar da gereken ilgiyi gösterdiler. Milletimizin, halkımızın beğenisine sundum. Eğer halkımız da beğenirse bundan son derece mutlu olacağım” dedi.

Zeugma Sergi ve Konferans Merkezi’ndeki serginin 20 Kasım tarihine kadar açık olacağı öğrenildi.