Gaziantep’in Araban ilçesinde yaşayan engelli aile, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, yaptırılan evlerine kavuştu.

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, Yeni Altıntaş mahallesinde ikamet eden bir çocuklu işitme ve konuşma engelli Turan Altın (42) ile eşi Halise Altın (32) ailesine, aynı mahallede 80 metrekarelik arsa üzerine ev yapılması için Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’ne gönderilen projeye destek verilmesinin ardından inşaatına başlanarak tamamlanan evin teslimi yapıldı. Engelli Altın ailesi, yeni eve taşınmanın sevincini yaşadı. Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş eşi Araban Adliyesi Hakimi Fatma Karabektaş ile birlikte ziyaret ederek, evsiz engelli ailenin evlerine kavuşmalarının sevincini birlikte yaşadı.

Kaymakam Karabektaş, yaptığı açıklamada, “İşitme ve konuşma engelli Altın ailesi yıllardan beri Yeni Altıntaş mahallesindeki çökmek üzere olan derme çatma evde yaşam mücadelesi veriyordu. SYDV’ye yaptıkları ev talebi müracaatları üzerine yaptığımız incelemeler sonunda bir proje ile SYDV Genel Müdürlüğü’ne engelli aileye ev yapılması için gönderdiğimiz projeye 25 bin lira destek verilmesi üzerine eski evi yıktırıp yerine 80 metre karelik 2+1 daire yaptırdık. İnşaatın tamamlanmasının ardından engelli aileye evlerini teslim etiğimiz gün engelli ailemizin sevinçlerini paylaşmak için eşim ile birlikte aileyi yeni evlerinde ziyaret edip sevinçlerine ortak olduk” dedi.