Şehitkamil Belediyesi, sosyal tesislerinde farklı branş ve alanlarda eğitim gören bayanlara, “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci” eğitimi verecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açmış olduğu kursları başarıyla tamamlayan Şehitkamilli eğitmenler tarafından verilecek eğitimlerde, ev hanımlarına afet bilinci ile ilgili günlük hayatlarında pratik olarak uygulayabilecekleri konular anlatılacak.

Eğitim öğretim yılı içerisinde okullarda, sosyal tesislerde ve spor salonlarında afet bilince dikkat çekecek olan Şehitkamil Belediyesi Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme Timi, Pir Sultan Aile Merkezi’nde yaptığı bilgilendirme semineriyle faaliyetlerine start verdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimini başarıyla tamamlayarak, eğitmen olmaya hak kazanan Şehitkamilli gönüllü eğitmenler, eğitim programlarında önceliği ev hanımlarına verecek. Şehitkamil Belediyesine ait sosyal tesislerde yıl boyunca devam edecek olan eğitimlerde, binlerce bayan afet bilinci ile ilgili kritik bilgileri öğrenecek.

“AFET BİLİNCİ KONUSUNDA DUYUYARLILIĞI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Şehitkamil Belediyesi Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme eğitmeni Gamze Polat, Pir Sultan Aile Merkezi’nde yaptığı sunumda, özellikle ev hanımlarını önemli konularda bilgilendirmek istediklerini ve ev hanımlarından özellikle gündüz elde ettikleri bilgileri akşam eş ve çocuklarıyla paylaşarak, bu bilincin yaygınlaşması konusunda ricalarda bulunduklarını ifade etti. Polat, sunumda, “Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan ‘Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci’ eğitimine katılarak, bu konuda eğitici eğitmeni olma hakkını elde ettik. Bugün de bu bilgileri aktarmak ve geniş kitlelere yaymak üzere saha çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz önce ilçemiz daha sonra il genelinde afet bilinci eğitimini yaygınlaştırmak. Ümit ediyorum ki bu konuda başarıya ulaşırız. Ben bu eğitim seminerlerinin düzenlenmesinde bizlere büyük destek veren Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na eğitmen ve kursiyer arkadaşlarımız adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler ise, “Bugün deprem ve doğal afetler konusunda seminer verildi. İki yıldan beri bu tür seminerler düzenleniyor ve faydalarını görüyoruz. Depremde ve doğal afetlerde neler yapmalıyız, ne gibi tedbirler almalıyız konusunda birçok bilgiler edindik. Bu tür seminerlerin sık sık olmasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bizlere bu tür etkinlikleri düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.