Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri (GAHİB) tarafından, sektörde desen tasarım alanında insan kaynağı kapasitesini geliştirmek amacıyla düzenlenen "Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitim Kursu" başladı.

GAİB’te gerçekleştirilen Halı Desen Tasarım Eğitiminin ilk gününde kursiyerlerle bir araya gelen GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, üç ay süren kursun daha faydalı ve kaliteli bir eğitim olabilmesi için bu defa ki eğitim süresinin 6 aya yükseltildiğini açıkladı. Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitim Kursuna katılan 25 öğrenci ile tek tek ilgilenerek sohbet eden Kaplan, öğrencilere kendilerini iş hayatına hazırlayacak olan bu eğitim süresini iyi değerlendirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. GAHİB bünyesinde her üç ayda bir kurs düzenlediklerini ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere kurs sonunda iş verenlerle bir araya gelme olanağı sağladıklarını hatırlatan Kaplan, "Bu eğitimler sizlere iş hayatınızda önemli fırsatlar ve yararlar sağlayacak.Y eter ki sizler işinizi severek ve gönülden yapın. Çalışır ve azimli olursanız başarılı olmamanız için hiç bir neden yok" dedi.

Gaziantep’in dünya halı ihracatındaki yeri ve önemi konusunda da açıklamalarda bulunan Kaplan," Dünya halı piyasasının kalbi sayılan kentimizden 140 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz ülkemizin 500 milyar dolar olan 2023 ihracat hedeflerine en yüksek şekilde katkı sağlamak" diye konuştu.

Halı sektörünün gelişimi açısından genç tasarımcıların yetişmesini çok önemsediklerini aktaran Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimi kursumuzu elimizden geldiği kadarıyla devam ettireceğiz. Kursumuzda öğrencilerin daha iyi faydalanabilmeleri için 3 ay olan kurs süresini 6 ay olarak uzattık. İnşallah bu süreçte daha yaratıcı ve hayal gücü geniş tasarımcılar yetiştireceğimizi umuyorum. Ayrıca Gaziantep’te önemli bir yere sahip olan halı sektörüne kalifiyeli eleman kazandırarak katkıda bulunmak bizim için bir gurur kaynağıdır. 2023 ihracat hedefini yakalamak için de bu gibi kursların önemi büyük. Çünkü bu sayede ürün kalitemizi artırarak marka haline getirip daha fazla ülke pazarlarında yerini alması sağlayabiliriz.”

GAİB Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün ise, kursiyerlere 6 ay devam edecek kurs süresince alacakları eğitimler hakkında bilgiler verdi.