İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve çok sayıda işveren ile iş arayanı buluşturmuayı amaçlayan ‘3. Insan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.

Şato Düğün Salonu’nda düzenlenen Fuara; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İşkur İl Müdürü Siraç Ekin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, firma yetkilileri ve ilgililer katıldı.

Fuarda bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata işçi ile işvreni buluşturan böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ata, şöyle konuştu:

“Bu fuarla iş arayanlarla işçi bulmak isteyenler bir araya getiriliyor. Her istihdam fuarı sonrasında en az 3-4 bin kişinin işe yerleştirildiğini görüyoruz. Fuarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Türkiye’nin 2 binli yıllarda işsizlik konusu yönünden zor günler geçirdiğini hatırlatttı. Şahin, AK Parti iktidarı ile birlikte istihdama ve iş gücüne önem verildiğini özel sektörün önündeki engellerin kaldırılarak sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmaya çalışıldığını kaydetti.

Fuarın açış konuşmasını gerçekleştiren İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, fuarda 86 firmanın stantlar açarak hizmet verdiğini belirtti. Fuarın amacına ulaşacağına olan inancının tam olduğunu aktaran Ekin, “Bugün sizlerin desteği ile sayın valimizin başkanlığında yapılan Gaziantep 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda sizlerle birarada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Fuarımızın amacı işsizliği gidermek ve ülke ekonomisine güç katarak istihdam sağlayan fuarın geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hedefine ulaşacak ve beklenen sonuçların elde edilmesi planlanmaktadır. Fuarımızda değişik ve etkin sektörlerden yaklaşık 86 firma stant açarak iş gücüne ve ziyaretçilere hizmet vermeyi amaçlamaktadır” dedi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsübeoğlu ise yaptığı konuşmasında; fuarın birlik beraberliği gösteren bir fuar olduğunu belirterek hayırlı olmasını diledi ve verimli bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından istihdama katkı sağlayan firmalara plaket takdim edildi.