Gaziantep Su ve Kanalizasyonu İşleri (GASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Gaziantep sınırları içersin de yaptığı su arama çalışmaları neticelerini vermeye devam ediyor.

Kuraklık nedeniyle artan su sıkıntısının önüne geçmek için yapılan çalışmalar sonucunda Şahinbey İlçesi Yaylacık Mahallesinden sonra, şimdi de Bekişli Mahallesi’nde uygun bir yerde 10 Lt./sn. debili kuyu içme suyu bulundu.

GASKİ Yeraltı Suları Şubesi tarafından tamamlanan sondaj çalışmasını GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Budak ve Yatırımlar-İnşaat Daire Başkanı Sait Torun ile birlikte yerinde inceledi. Açılan kuyu mahallenin içme suyu ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak yeterlilikte olup, çevresinde bulunan Bekişli köyünde içme suyu ihtiyacını karşılayacağı planlanıyor.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler yaptığı açıklamada, Bekişli Köyü’nün içme suyunun tamamlandığını ve hafta başından itibaren köyün suyu kullanmaya başlayacağını belirtti. 3 günlük bir çalışma neticesinde köyün ihtiyacı olan içme suyunun şebekeye verileceğini ifade eden Sönmezler, daha önce köye 2 tanker ile içme suyu desteği verildiğini aktardı. Şimdi yeni bulunan su ile 500 nüfuslu Bekişli Köyü’nün içme suyu sorunun ortadan kalktığını belirten Sönmezler, bu tür çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Bekişli Muhtarı Mehmet Köyü de, bulunan suyun köy halkına rahat bir nefes aldırdığını ifade ederek, “Yaklaşık 3 aydan buyana sıkıntı çekiyorduk. Köyümüzde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık aktif. Bu açıdan su konusunda sıkıntımız çoktu. Şimdi dünyalar kadar sevindik” diye konuştu. Kaya, bu suyun temin edilmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler’e ve tüm GASKİ çalışanlarına teşekkür etti.