Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri teknik gezi kapsamında Kalkınma Bakanlığı ile Ankara Merkez Bankası’nı ziyaret etti.

Ziyarette; Bakanlık personeli tarafından GAÜN İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine Kalkınma Bakanlığı ile ilgili bilgi verilmesinin sonrasında, sinevizyon eşliğinde Türkiye’nin Kalkınma planları hakkında uzmanlar tarafından bilgi verildi. Kurumda kariyer yapabilme olanakları hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, merak ettikleri sorulara uzmanlar tarafından yanıt buldu.

Doç. Dr. Çiğdem Boz başkanlığında Ankara’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı ziyaret eden GAÜN İslahiye İİBF öğrencileri, ‘Geçmişten Geleceğe TCMB’ adlı belgesel filmi izledi. Ziyaret kapsamında Merkez Bankasının para politikaları ile kariyer olanakları hakkında da öğrencilere eğitim verildi. Banka yetkilileri tarafından Merkez Bankasını tanıtan çeşitli materyallerin verildiği öğrenciler, başkenti de gezme fırsatı buldu.

Türk Telekom Operasyonlar Yönetimi Müdürü Zekeriya Erkan’ın da konuğu olan 45 kişilik öğrenci grubuna, Erkan tarafından kurumun çalışmaları hakkında bilgi verilerek kurumda kariyer olanakları konusunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.