Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ekonomi Topluluğu ile Dünya Eğitim ve Bilim Federasyonu tarafından Sürekli Eğitim ve Kalite Derneği’nin başlatmış olduğu “Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaklaşık bin kişiye kişisel eğitim ve sertifika verildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda, Uzman Psikolog ve Yazar Doç. Dr. Ali İlseven tarafından öğrencilere zaman yönetimi, liderlik ve iletişim konularında eğitim verildi. Boş umutlara kapılmamaları, mezun olduklarında sadece diplomalarına güvenmemelerini söyleyerek gençlere tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. İlseven, kendi bireysel yeteneklerinin farkına varmalarını ve bu farkı ortaya koyarak bir değer elde etmeleri gerektiğini belirterek, bu değerler doğrultusunda geleceğe kaygısız bir şekilde bakmalarını söyledi.

Öğrencilerin mezun olduklarında iş bulamama kaygısı taşıdığını belirten Doç. Dr. İlseven, “Bir insan zamanı yönetmesini bilmezse hayatını ve geleceğini yönetemez. İçindeki liderlik kıvılcımını ateşlemezse sürü içindeki koyunlar gibi en son geleceği nokta bir önceki yöneticinin yönettiği sistemi devam ettirmektir” dedi.

Günümüz Türkiye’sinde en büyük problemin iletişim olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İlseven, “Ülkemizi gerçek doğrular ya da değerler değil sanal medya veya internet ortamının yönetmeye başladı. Çağın getirmiş olduğu bazı teknolojik gelişmelere kapılarak iletişimimizi bıraktık. Asıl en büyük problem iletişimimizde var. Sadece ön yargılarla hareket ediyoruz ve bu ön yargılar büyüyerek kar tanesinin çığa dönüştüğü gibi dönüşüyor. Sonrasında güvensizlik başlıyor. İkili ilişkilerde en fazla yaşanan problemlerde birbirimizin iletişim dilini bilmiyoruz” diye konuştu.