Gaziantep Üniversitesi Enformatik Bölümü ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından “Microsoft Office 365 ve IT Akademi Semineri” düzenlendi.

Bilgi İşlem Merkezinde gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan İde Danışmanlık Hizmetleri Yöneticisi İsmet Benli, IT Akademi’nin meslek okulları, hatta ilkokullardan başlayarak üniversiteleri de içine alan bir eğitim programı olduğunu belirtirken, “2000’li yıllardan itibaren hızla gelişen teknolojik araçlar, Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Bu yaygınlaşmayı dünya genelinde değerlendirdiğimizde, maalesef Türkiye’nin çok geride kaldığını görüyoruz. Buna göre, Türkiye’de ilgili akademi sayısı 25 iken bu durum Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 bin 500’e ulaşmış durumda” dedi.

Türkiye’de çeşitli sertifika programlarının bulunduğunu belirten İsmet Benli, bu programların birçok kurumda verildiğini, ancak çoğunun kaliteli olmadığını ifade ettiğini vurguladığı seminerinde, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her dersin belli bir müfredatı var ve eğitimcilerin uzun uğraşlarla ortaya koydukları müfredatlar, uzun zaman dilimlerinde kullanılıyor. Seminerimizin konusu olan IT Akademi, günümüzde her elektronik mecrada rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bir başka konu ise akıllı telefonların kullanımı. Bunlar, yaygın ama nitelikli olarak kullanılmamaktadır. Maalesef, akıllı telefonlar genellikle prestij aracı olarak kullanılıyor. Teknolojinin gelişmesiyle olanaklar artıyor ancak, bu olanaklardan gerektiği gibi faydalanamıyoruz.”

Microsoft IT Academy ile gerek eğitim hayatı, gerekse iş hayatında işlerin çok daha donanımlı, etkili, doğru, hızlı, güncel ve en önemli şekilde yürüyeceğini anlatan Benli, “Microsoft Office 365 çalışma verimliliğini artıran, birlikte çalışma ve üretkenlik araçları sunan bir servistir. Ayrıca, bu program istenen işin iyi ve kapsamlı bir şekilde yapılmasını sağlayan bir buluttur. Çarpıcı bir örnek vermek gerekirse, çocukken çok iyi joystick kullananlar, ileri ki zamanlarda çok iyi uçak kullanabiliyor, günümüzde ameliyatlar bu araçlarla uzaktan yapılıyor” diye sözlerini tamamladı.