Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumun atölye çalışması GAÜN Biyoloji park alanında başladı.

12 Farklı ülkeden 25 sanatçının katıldığı uluslar arası sempozyumun açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Sanat bir medeniyetin olmazsa olmaz ayağıdır. Sanatsız bir medeniyet mümkün değil, düşünülemez” dedi.

Sanatın her alanında iyi olmak ve tarihin derinliklerinden getirdiğimiz birikimi geleceğe taşımak zorunda olduğumuzu vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, sadece ekonomik gelişme ve sosyal alanlardaki diğer gelişmelerin yeterli olmadığını söyledi. Prof. Dr. Coşkun, “Medeniyetimizin ve yaptıklarımızın kalıcı olması için sanat mutlaka gereklidir. Tamda bu çerçevede dünyanın ilk Açık hava Heykel Atölyesi’nin bulunduğu Yesemek’ten sonra Gaziantep’te böyle bir etkinliği yapmak ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu ilk heykel atölyesi çalışmasının çok öğretici olduğuna inandığım ve sonunda üniversitemize 12 tane eser kalacak olan bu atölyenin başarılı olmasını diliyorum” diyerek, atölye çalışmasında kullanılacak olan mermere ilk çekici vurdu.

Gaziantep’in Yesemek ile tanınması gerektiğini ifade eden GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Özer, “Yesemek, milattan önce 2 bin yılından beri heykel sanatına ev sahipliği yapmış bir yer. Birçok medeniyet bu açıkhava müzesini şu an müze olan kullanılan atölyeyi değişik amaçlarla kullanmış ve Gaziantep’te bu sanatçılara ilham kaynağı olmuş. Biz de tekrar Gaziantep adına ‘Heykel Sanatı Memleketi ile Buluşuyor’ diyerek yola çıkıp bu organizasyonu yapmaya karar verdik. Binlerce yıl süreçte oluşan heykel aracı güzel ve estetik mermerler bir o kadar da işlenmesi zor materyaller” dedi.

Atölye çalışmasını herkesin gözü önünde yapmalarının amacını açıklayan Özer, mermerin ne kadar zorlu bir süreçte işlendiğini göstermek olduğunu belirterek, çok sayıda bu tür sempozyumda ülkemizi başarıyla temsil etmiş olan İzmir Güzel Sanatlar Müdürlüğünde Heykeltıraş olarak çalışan Varol Topaç’ın 1. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumunda düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sempozyumun açılışına; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.