Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenimlerini sürdüren yabancı uyruklu öğrenciler için oryantasyon (Yönlendirme) toplantısı düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası’ndaki toplantıya GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Uluslar arası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Ayşe Burcu Mıhçıoğlu ile, çeşitli ülkelerden gelen 300 kadar öğrenci katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, Gaziantep Üniversitesi’nin dünyanın 80’in üzerinde ülkesinden gelen yaklaşık 2 bin yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan, “Birleşmiş Milletler” benzeri bir üniversite olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bağcı, “Üniversitemiz bu özelliğiyle uluslar arası, butik değil, kaliteli büyüyen bir üniversite olmuştur. Her yıl yabancı öğrenci sayımızın artması, kalitemizin arttığının göstergesidir. Tüm öğrencilerimizin her birisi bizim için değerli, aynıdır” dedi.

Prof. Dr. Bağcı, yabancı öğrencilere, “Buraya binlerce öğrencinin arasından seçilerek geldiniz. Bunun kıymetini bilin. Derslerinize devamı sıkı tutun. Çok çalışın ve başarılı olun. Başarılı olmaktan başka şansınız yok. Birtakım sıkıntılarla karşılaşırsanız öğrenci ofisimiz başta olmak üzere hepimiz çözmek için elimizden geleni yaparız. Bu arada siyasi olmamak kaydıyla kültürel etkinlikler dahil her konuda da yanınızda olacağız” diye konuştu.

Oryantasyon toplantısına katılan öğrenciler kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Rektör Vekili Prof. Dr. Bağcı ve Ayşe Burcu Mıhçıoğlu’na çiçek sundu.