Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı bulunan Botanik Bahçesi, Çin’in Nanjing şehrinde düzenlenen “Botanik Bahçelerinin Rolü” temalı konferansa katıldı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya göre, “Uluslararası Botanik Bahçeleri Koruma Birliği” ne üye olan Botanik Bahçesi, konferansa, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi’nin Eğitim Değeri” başlıklı poster sunumu ile etkinlikte yer aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi sunumu konferansa katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Botanik bahçelerinin bitki dünyasıyla halkı buluşturan açık eğitim alanları olduğunu belirten yetkililer, şunları kaydetti:

“Bahçemizde bulunan 10 özel tasarım bahçeden biri olan keşif bahçesi, bahçenin en önemli eğitim ve uygulama bölümüdür. Ana, ilk, orta ve yüksek okullardaki öğrencilerimize bitkileri tanıtmak amacıyla çeşitli eğitimler verilmektedir. Okullarımıza eğitim için gerekli olan bitki materyallerinin temin edilmesi sorumlulukları arasında yer alır.”

Ayrıca üniversite öğrencilerine staj programlarının uygulandığı bahçede, program kapsamında 100 bitkinin tanıtımı, tohum toplama, herbaryum hazırlama ve bahçe bakımıyla ilgili bilgiler veriliyor. Her yıl yetişkinler için de nisan ayı içerisinde bahçıvanlık kurslarının düzenlendiği Botanik Bahçesi’nde, bir bahçe nasıl tasarlanır, yapım aşamaları ve bitki bakımı konuları anlatılıyor. Daire başkanlığı yetkilileri, Güneydoğu’nun tek Botanik Bahçesi’ni yaptığı çalışmalarla dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirtiler.