Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen töreniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 76. yılı hüzünle anıldı. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleriyle Cemil Alevli Kolejinde düzenlenen anma törenlerinin yanı sıra GKV Özel Okulları eğitim kampusunda genel bir anma töreni de gerçekleştirildi.

Sabah ilk tören GKV Özel Okulları bahçesinde yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi GKV Özel Okullarında da öğrenciler getirdikleri çiçekleri Atatürk büstüne bırakarak saygı duruşunda bulundular. Saatler 09.05’i gösterirken öğrenciler Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşuna bulunarak ardından gür bir sesle İstiklal Marşını okuyarak bayrağı yarıya indirdiler. Düzenlenen anma töreninde GKV Özel Okullarının değişik kademelerinde eğitim öğretim görmekte olan öğrenciler Atatürk konulu şiirler okuyarak duygularını dile getirdi. Düzenlenen törende GKV Özel Okulları Genel Müdürü Atanur Vergili ve iki öğrenci Atatürk büstüne çelenk koydu. Duygulu anların yaşandığı törende GKV Özel Okulları öğrencileri askeri kıyafetlerle Atatürk’ün yaşamından kesitler sundukları oratoryoyu sahneledi. İzleyenlerin göz yaşlarına hakim olamadığı törende duygulu anlar yaşandı. GKV Halk Oyunları ekibinin sergilediği zeybek oyunları dikkat çekerken GKV Öğrenci korosunun Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirmesi büyük dikkat çekti. Atatürk’ün sevdiği şarkılar yanında Atatürk konulu şiirler ve şarkılara da yer veren koro izleyenleri adeta büyüledi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve bağımsızlığı ulusumuzun en kıymetli değeri kabul eden, milli mücadeleye “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla başlayan Atatürk’ün ölümünün 76. Yıl dönümünde giderek artan özlem ve saygıyla andıklarını belirten GKV Özel Okulları Genel Müdürü Atanur Vergili sözlerine şöyle devam etti:

“Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklale sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir millet, medeni insanlık dünyası karşısında uşak olmak konumundan yüksek bir davranışa layık görülemez. Türk’ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk, her Türkün mutlaka okuması gereken Büyük Nutuk’ta böyle sesleniyor çok sevdiği ve güvendiği Türk halkına. Bağımsızlığı bir ulusun en kıymetli değeri kabul eden ve milli mücadeleye “ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla başlayan Atamızı aramızdan ayrılışının 76. Yıl dönümünde giderek artan özlem ve saygıyla anıyoruz. 76 yıl önce onu sonsuzluğa benzersiz bir matemle, sel olup akan gözyaşlarıyla uğurlayan yurtsever atalarımız gibi, bu gün ülkemizin dört bir yanında milyonlarca yurttaşımız 10 Kasım’ın dinmeyen hüznünü yaşıyor. Dünya tarihinde hiç bir devlet adamına nasip olmayan bu sevgi, yıllara meydan okuyarak bir çığ gibi büyüyor. Çünkü onun liderliği ve dehasıyla küllerinden yeniden doğan bu millet ona çok şey borçlu. Düşman çizmelerinin basmadık yer bırakmadığı bu vatan toprakları onun ve ona inanan gerçek yurtseverlerin, her biri bir kahramanlık destanı olan olağanüstü mücadeleleriyle bu gün bize yurt oldu. Dünyanın hayran olduğu asker Atatürk, birçok ülkenin örnek aldığı devlet adamı, milli lider Atatürk olarak da sayısız hizmetler yaptı çok sevdiği Türk halkına. Onun gerçekleştirdiği devrimlerle orta çağ karanlığından kurtulduk. Çağdaşlaşmayı, modernleşmeyi, laikliği, kadın erkek eşitliğini o getirdi bu ülkeye, yönümüzü köhneleşmiş, radikal Arap dünyası yerine batıya o döndürdü. Başta Medeni Kanun olmak üzere günümüzde dahi geçerliğini koruyan pek çok kanun ve düzenlemeye imza attı.”

Çeşitli etkinliklerin ardından GKV Özel Okullarında düzenlenen genel anma töreni sora erdi. Kurum bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumları kendi etkinliklerini farklı programlarla gün boyunca gerçekleştirdi.

GKV Özel Okullarında düzenlenen anma törenine CHP Milletvekili Mehmet Şeker, GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi Esin İncioğlu ve çok sayıda öğrenci velisi, okul idarecisi ve öğretmen katıldı.