Gaziantep Valiliği sürücülerin araçlarına kış lastiği takmaları konusunda yazılı bir açıklama yayınlayarak uyarıda bulundu. Gaziantep Valisi Erdal Ata adıyla yayınlanan açıklamada, “ 08.11.2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğin" 6.maddesinin birinci fıkrasının (J ) bendi ile yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmiştir.

Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm " Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolları Taşıma Yönetmeliği uyarınca "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde kış lastiği takılması zorunludur.

Araç sürücüleri şehirlerarası yollarda seyrederken, kış aylarında ve özellikle havanın yağışlı olduğu zamanlarda araç lastiklerinin yönetmelikte belirtilen şartlara uymadığından dolayı direksiyon hakimiyetini kaybederek araçların yoldan çıkması sonucu birçok ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmektedir.

Emniyet Teşkilatı olarak öncelikle halkımızın can ve mal güvenliğini korumakla görevli olduğumuzdan, şehirlerarası karayollarında araç kullanan araç sürücülerinin 01 Aralık 01 Nisan tarihleri arasında araçlarına kar lastiklerini taktırmaları, taktırmayan sürücülere ise belirtilen tarihler arasında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30/1A maddesinden 80 Türk Lirası cezai işlem uygulanacaktır.

Ceza yazılan araçlara 1.defasında 7 gün izin verilecektir. 2.defa cezai işlem uygulanan araçlar trafikten men edilecektir” denildi.