Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları son dönemlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde gerek kötü muamele sonucunda ve savaşlara maruz kalarak yaşamlarını yitiren çocuklar için tüm dünyaya çağrıda bulunmak amacıyla yürüttüğü etkinlikler kapsamında düzenlenen Dünya Çocvuk Hakları Resim ve Ffiş Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

’Biz Geleceğiz, Gelecek Biziz’ sloganıyla yürütülen bir çok etkinliğin ardından öğrenciler, afiş ve resimlerle duygu ve düşüncelerini çalışmalara yansıttılar. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda GKV İlkokul 1 ve 2. sınıflar kategorisinde Duru Güzel birinci olurken, Feryal Naz Üçler ikinci, İlkim Kılıç üçüncü oldu. 3 ve 4. sınıflar resim kategorisinde ise Selin Erbağcı birinci, Mina İyiekici ikinci, Nil Ola ise 3. olmayı başardı.

Yarışmanın ortaokul resim kategorisinde ise Başak Öngen ve Nehir Dülger birinciliği elde ederken, Işık Dalsüren ikinci ve Melis Arıcı üçücülüğü kazandı.

Yarışmanın en heyecanlı kategorileri arasında yer alan lise afiş yarışmasında ise birinciliği Muammer Alhan Babat “Bazı Çocuklar, Bazan Çocuklar” sloganının yer aldığı tasarımla kazanırken, ikinciliği Nursena Nisa Saka elde etti. Yarışmanın üçüncülüğünü ise, Selin Belgin ve Elçin Gelgeç afiş tasarımlarıyla paylaştı.

GKV Özel Okulları tarafından düzenlenen resim ve afiş yarışmasında derece elde eden öğrencilere D&R mağazalarından kitap alışverişlerinde kullanılmak üzere 50, 100, 150 ve 200 TL tutarında hediye çekleri verildi. GKV Özel Okullarında düzenlenen törenle dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.