Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda 8. sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik olarak gerçekleştirilen “TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Bilgilendirme Semineri” büyük ilgi göndü.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları akademik alandaki başarılarının yanı sıra toplumun bilinçlendirilmesi yönündeki çalışmalarını da büyük bir titizlikle sürdürmeye devam ediyor. Kısa adı TEOG olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş hakkında düzenlenen bir seminerle geçtiğimiz yıl başlanan ve bu yıl bazı düzenlemeler getirilen TEOG sınavlarıyla ilgili veliler bilgilendirildi.

Velileri büyük ilgi gösterdiği seminerin 1. bölümünde 2014 TEOG Sınavında GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin gösterdiği üstün başarılar ve yerleşme sonuçları hakkında kısa bilgi verilerek, ilk kez geçen yıl uygulanan ve bu yıl da devam edecek TEOG’da yapılan güncellemeler açıklandı.

GKV Özel Okulları Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Bilge Kılıç tarafından sınavın takvim bilgileri, puan hesaplanması, başvuru koşulları, sınav öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili konular sunum eşliğinde dile getirildi. İki bölüm halinde yapılan seminerde 2. Bölümde ise GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nadir Gürsel, seminere katılan velilerin TEOG’ la ilgili sorularını yanıtladı.

Önümüzdeki dönemlerde de bu tür bilgilendirme seminerlerinin yapılmaya devam edileceği açıklandı.