Düzenledikleri çeşitli etkinliklerle dünya barışına dikkat çekmeye çalışan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Emine Aybüken Yıldırım’ı ağırladı.

Yıldırım ve Şarklı uluslar arası çocuk hakları konulu söyleşi yaparak GKV Özel Okulları öğrencileriyle uzun uzun sohbet etti. Dünya genelinde yaşanan olayların faturasının çocuklara çıktığına dikkat çeken GKV Özel Okulları öğrencileri düzenledikleri birçok etkinlikle dünya barışı için mesajlar vermeye başlarken olayların hukuki boyutları ve çocuk hakları konulu söyleşileriyle kendilerine destek veren Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Emine Aybüken Yıldırım’la söyleşide buluştular.

Söyleşi boyunca Gaziantep Baro Başkanı Şarklı evrensel çocuk hakları ve bu alanda yapılan uluslar arası düzenlemeler konusunda GKV’lileri aydınlatırken Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Emine Aybüken Yıldırım da Türkiye’de çocuk haklarıyla ilgili yasal düzenlemeler ve uygulamaları anlattı.

Söyleşiye büyük ilgi gösteren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Şarklı ve Yıldırım’a okullarında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşinin ardından Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Emine Aybüken Yıldırım GKV’lilerin geçtiğimiz günlerde açtığı ve kamuoyunun büyük ilgi gösterdiği “Dünya Barışı İçin El Ele, Biz Geleceğiz, Gelecek Biziz” konulu resim sergisini ziyaret ettiler. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları etkinliklerinin önümüzdeki günlerde farklı faaliyetlerle devam edeceği de açıklandı.