Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri Ortadoğu Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Koleji tarafından düzenlenen Uluslararası MCMUN 2014 Konferansı’na (Model Birleşmiş Milletler Konferansı) katılarak farklı ülkelerden gelen katılımcılarıyla dünya gündemini masaya yatırdılar.

Dünyanın bir çok ülkesinden lise düzeyinde öğrencinin katıldığı Uluslararası MCMUN 2014 Konferansı’na (Model Birleşmiş Milletler Konferansı) katılan GKV Özel Liseleri öğrencileri etkinliklerde gösterdikleri üstün performansla dikkat çekti.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Müfit Taşlıyar bu tarz uluslararası etkinliklerin öğrenci gelişiminde önemli rol oyladığına dikkat çekerek, “GKV MUN Kulüp danışmanı İngilizce öğretmenimiz Özlem Kara’nın rehberlik yaptığı GKV MUN Kulübü öğrencileri Oğulcan Cenkcimenoğlu, Begüm Koçer, Berke Köker, Gürcan Kutsal, Mustafa Erbağcı, Kemal Ayalp, Oya Suran, Doğa Kaynar, Pelin Kazaz, Rameen Kashif ve Donya Rahavandi Ortadoğu Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Koleji tarafından düzenlenen Uluslararası MCMUN 2014 Konferansı’na (Model Birleşmiş Milletler Konferansı) katılarak etkinliklerde önemli görevler aldılar. Etkinlikte öğrencilerimiz Kanada, İran ve İtalya delegasyonu görevini de üstlendi. 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle ikinci MUN konferansına katılan GKV MUN Kulübü öğrencileri, bir kez daha çeşitli ülkelerden ve yaş gruplarından farklı altyapılara sahip öğrencilerle bir araya gelerek günümüzde pek çok ülkeyi ilgilendiren sorunlarla ilgilenme ve tartışma fırsatı buldu. Farklı bakış açılarıyla, evrensel sorunlara akılcı ve analitik çözüm yollarını Genel Meclis’e taşıyan gençler karşı görüşlerini özgürce savunmuş ve destek aldıkları ülke delegeleriyle iş birliği içinde fikirlerini yasa tasarısına dönüştürmüşlerdir. Konferansta öğrencimiz Kemal Ayalp “Mention Delegate” seçilmiştir. Ortak dili İngilizce olan MUN Konferansları öğrencilerimizin iletişimsel becerilerinin yanı sıra akademik araştırma yapabilme, sorgulama, kritik düşünebilme gibi niteliklerini de geliştirmektedir. MCMUN 2014’te okulumuzu temsil eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.