Medya Takip Ajansı Interpress’in 2014 yılında ekonomiye yön veren sanayi odalarını kapsayan araştırmasına göre Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO), yayımlanan haberleri ile gündemde en çok yer alan 4. sanayi odası olduğu belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yaygın, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide yayınlanan haberleri tek tek incelemesi sonrasında, ülkemizde faaliyet gösteren 12 ildeki sanayi odası içinde İstanbul Sanayi Odası yıl boyunca 6 bin 116 haberle birinci oldu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası yayımlanan 5 bin 240 haberle ikinci, Konya Sanayi Odası 3 bin 267 haberle üçüncü sırayı alırken, Gaziantep Sanayi Odası yıl boyunca çıkan 3 bin 211 haber ile dördüncü sırada yer aldı.

Diğer sanayi odalarının Adana, Kocaeli, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Denizli, Aydın ve Balıkesir şeklinde sıralandığı bildirildi.

Türkiye’de önder ve örnek bir oda olarak çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, kuruldukları günden beri hizmet kalitesini sürekli iyileştirmeyi amaç edindiklerini söyledi.

Gaziantep’in ekonominin ve ticaretin lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, ‘’Şehrimizin ve Türkiye ekonomisinin gelişimine her zaman destek veriyoruz. Gaziantep ve sanayicilerimizle ilgili konuları yakından takip ederek, gündemde tutmaya çalışıyoruz. Yaygın ve yerel medyamızın da bu ilgisine, şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim’’ dedi.