Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ihracat artışının sürdürülebilir kılınması için ‘’Teknolojisi ve katma değeri yüksek ürünlerin ihracatına doğru mutlaka yelken açmalıyız’’ dedi.

Konukoğlu, GSO Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Sanayi Odası’nın 25. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını anımsatarak, bu süreçte Gaziantep sanayisinin ne kadar hızlı geliştiğine dikkati çekti.

Oda’nın 1989’da kuruluşunun temelini atan Kurucu Komite’de yer alan sanayicilerden vefat edenleri rahmetle anan Konukoğlu, ‘’İlk kurucu heyete, bütün Meclis üyesi arkadaşlarıma, bu işe gönül veren bütün sanayicilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum’’ diyerek, hayatını kaybeden sanayiciler için dua okudu.

Konukoğlu, ‘’Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’’ni 28 Aralık Pazar günü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştireceklerini de anımsattı.

Gaziantep ekonomisini değerlendiren GSO Başkanı Konukoğlu, Ocak-Kasım 2014 döneminde ihracatlarının yüzde 2,2 oranında arttığını hatırlattı. Bölge ülkelerinde yaşanan sorunlardan dolayı Gaziantep ihracatındaki çift haneli artışın azaldığını anlatan Konukoğlu, ‘’En fazla ihracat yapan 6. il konumunu koruyoruz. Bu gidişatı sürdürülebilir hale getirmek için bir an önce teknolojisi ve katma değeri yüksek ürünlerin ihracatına doğru mutlaka yelken açmamız lazım’’ diye konuştu.

Gaziantep’te ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 114 olduğunun altını çizen Konukoğlu, katma değeri yüksek ürün üreten Bursa ve Kocaeli illerinde ise bu oranın daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

Sigortalı çalışan sayısında, OSB’de elektrik ve doğalgaz tüketiminde artışın ‘’Gaziantep sanayisinin üretmeye devam ettiğinin açık göstergesi’’ olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, ayrıca Türkiye’de endüstriyel tasarım başvurusunda ikinci sırada bulunan Gaziantepli şirketlere teşekkür etti, önümüzdeki dönemde tasarımı ön planda tutmaya devam edeceklerini kaydetti.

Üyelerinin yeni yılını da kutlayan GSO Başkanı Adil Konukoğlu, ‘’İnşallah 2015 yılı hepinizin gönlüne göre olur, sanayimiz için daha başarılı bir yıl olur. Temennimiz yeni yılın, 2014’den çok daha başarılı, çok daha iyi bir yıl olmasıdır’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, GSO’nun kurulmasının Gaziantep sanayisinin gelişiminde ne kadar önemli olduğuna dikkati çekerek, ‘’Oda 1989’da kurulduktan sonra Gaziantep, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdü. Bu süreçte Sanayi Odası görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. Şehrin sanayi yapısı güçlü şekilde oluştuysa bunun mimarı sizlersiniz’’ diyerek, sanayicilere teşekkür etti.

Yeni yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Topçuoğlu, yatırımlarını yaparken arz fazlası yaratmayan, finans yapısını güçlendiren, teknik altyapısını geliştiren, kurumsallaşan, kalite-ürün rekabetine önem veren firmaların daha başarılı olabileceğini kaydetti.

Mustafa Topçuoğlu, sanayicilere 2015 yılında ‘’verimlilik, teknoloji geliştirme, Ar-Ge, karlılığı artırma, bir dünya şirketi olma ve markalaşma’’ hedefleriyle yollarına devam etmelerini tavsiye ederek sözlerini bitirdi.