Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), üyelerinin çalışanlarına yönelik "Acil Müdahale ve Yangın Söndürme Eğitimi" düzenledi.

GTB Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Acil Müdahale ve Yangın Söndürme Eğitimi" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri İhsan Üzümcü tarafından verildi. GTB’ye üye işletmelerin çalışanlarının ve GTB personellerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerde, Eğitim Amiri İhsan Üzümcü, katılımcılara olası yangınlarda ilk yapılması gereken müdahale yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Yangın durumunda soğukkanlı ve bilinçli olmanın faydalarını anlatan Üzümcü, yangına müdahalede ilk 3 dakikanın ise hayati önem taşıdığını söyledi.

Üzümcü, ayrıca Resmi ve Özel Kurumlarda kurulması gereken yangından korunma ekiplerinin görevleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve GTB işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerin ikinci bölümünde ise katılımcılara yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Açık alanda yapılan tatbikatta, yangın tüpü ile müdahale yöntemleri ve alev almış bir mutfak tüpünün nasıl söndürüleceği anlatıldı. Eğitimlerin son bölümünde ise İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin nezaretinde katılımcılar sırayla yangın söndürme tüpleriyle kontrollü yanan ateşe müdahalede bulundular.