Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Muharrem ayı münasebetiyle yaklaşık bin kişiye aşure dağıttı.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Muharrem ayı aşure ikramlarını bu yıl Ticaret Borsası Camii’nde ve Buğday arasası içerisinde gerçekleştirdi.

İki farklı bölgede gerçekleştirilen geleneksel aşure dağıtımlarının ilki Ticaret Borsası Camii çevresinde yapıldı. GTB çalışanları tarafından kurulan stantta, Cuma namazından çıkan vatandaşlara ve çevrede bulunan esnaflara tek tek aşure ikram edildi.

Aşure dağıtımına daha sonra borsa hizmet binasının da içerisinde bulunduğu Buğday arasası çevresinde devam edildi. GTB üyesi işletmelerin ve nakliyecilerin yoğun olarak bulunduğu alanda çok sayıda kişiye aşure ikram edildi. Gün boyu devam eden dağıtımlarda yaklaşık bin kişiye aşure servisi yapıldığı bildirildi.

Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirilen aşure dağıtımlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, aşure gününün tüm insanlık için büyük bir anlam ve önem taşıdığını ifade etti.

Kardeşlik ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin yaşandığı bu müstesna gün içerisinde birçok peygamber için sayısız mucizenin yaşandığının rivayet edildiğini belirten Tiryakioğlu, Müslümanların yüreğini yakan Kerbela olayınında yine bugünde meydana geldiğini dile getirdi.

Tiryakioğlu, aşurenin bu topraklarda yaşayan insanlara hep bereket ve dostluğu simgelediğini de sözlerine ekledi.