Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türk Standartlar Enstitüsü işbirliğiyle ‘Güvenli-Yeşil Bina’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Ekolojik Bina Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) ve belediye yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü M. Hakan Yıldırım, her yıl Kasım ayının ikinci Perşembe gününün ‘Dünya Kalite Günü’ olarak kutlandığını anımsattı ve kalitenin önemine vurgu yaptı.

TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Yıldırım, Avrupa Birliği tarafından 2013 yılında yayımlanan Türkiye İlerleme Raporu’nda TSE; Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci çerçevesinde yaklaşık 20 bin Avrupa standardının yüzde 99 oranında uyumlaştırılması ile kurumsal çalışmalarını başarıyla yürüterek bu konuda birçok Avrupa Birliği üyesi ülkeyi geride bıraktığını kaydetti.

M. Hakan Yıldırım, standartları uyumlaştırmak, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan ve 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomisine sahip ilk 10 ülke arasında olmayı hedefleyen Türkiye için bu çalışmaların ve başarının yeterli görülmemesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda söz alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Şube Müdürü Ayşegül Tekerekoğlu, ‘Çevre Dostu Binalar’ konusunda sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

TSE Yapı Sektörü Müdürü Osman Özdemir ise ‘Güvenli Yeşil Binalar’ hakkında sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi.

TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü M. Hakan Yıldırım, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Deniz Köken’e 2. Beyazıt Han Rölyefi verdi.

‘Güvenli-Yeşil Bina’ bilgilendirme toplantısı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi.