Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Diş Hekimliği Fakültesini kazanarak mesleğe ilk adımlarını atan 53 öğrenciye Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda beyaz önlükleri giydirildi.

GAÜN Diş Hekimliği Fakültesini tanıtan kısa filmi gösterisi sonrasında konuşan GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş, geçtiğimiz yıl 18 öğrenciyle ilk mezunlarını verdiklerini belirterek, 29’u yabancı uyruklu olmak üzere toplam 274 öğrenciyle eğitime devam ettiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Güngörmüş, “Vatanın ve milletin sizlerden bekledikleri, giydireceğimiz önlüklerinizi ömrünüzün sonuna kadar lekelenmeden taşımanız. Çünkü mesleğiniz lekelendirmeyi gerektirecek bir meslek değil lekelendirmeden taşıyabilmenizdir ki taşıyabileceğiniz kanaatindeyim. Mutlaka herkes diş hekimi, bir hekim olur. Fakat önemli olan vatana, millete özveride bulunarak hizmette bulunabilmektir. Bu amaçla fakültemizde her şeyi yenilediğimiz gibi eğitim ve öğretimimizi yönetmeliklerimize kadar bugünün çağdaş gereklerine göre değil geleceğini de hazırlayarak ciddi anlamda katkılarda bulunmaya çalıştık” dedi.

Öğrencilerin uzun bir maratondan sonra Türkiye’nin güzide üniversitelerinden birisinde, tercih edilen bir bölümü kazandıklarını ifade ede GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, “Öyle bir bölümü kazandınız ki yaptığınız iş ile hem elinizin emeğini hem de aynı zamanda sanatınızı konuşturacaksınız. Bir sanatkar inceliğiyle ilmik ilmik işleyerek sonunda güzel bir eser ortaya koyacaksınız. Almış olduğunuz eğitim ile bir sanatkar inceliğiyle güzel şeyler çıkarıyorsunuz. Her insan sanatıyla övünür ve övünmelisiniz de. Diğer branşlardan önemli bir farkınız sadece teorik bilgi vermiyor hocalarınız aynı zamanda usta-çırak ilişkisiyle bir usta maharetiyle size el veriyor. İlim verenlerden hiçbir şekilde geleceğe dönük asla saygısızlık etmemek gerekirken, size sanatı öğreten meslek edindiren hocalarınıza bir sanatçı ustalığı ile saygı duymak zorundasınız” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Gür, “Giydireceğimiz beyaz önlükler sadece kuru bir beyaz önlük değil. Gelecekte ahlak, etik ve erdemli olmanın ufkunu giydiriyoruz. İstiyoruz ki; parlayan yıldızlarımız olarak Gaziantep Üniversitesi’nin ismini yaşamınız boyunca onurla taşıyasınız ve bu onuru diğer insanlara da aktarabilesiniz. Toplumda özellikle iyi sanatkarlara, iyi bilim adamlarına ihtiyaç var. Hem iyi bilim adamı hem iyi sanatkar olarak da çok iyi diş hekimlerine ihtiyacımız var” diyerek, öğrencilerin gelecekteki el maharetlerini ve sanatlarını görmek istediklerini belirtti.

Açış konuşmaları sonrasında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş, GAÜN akademik personeli tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.