Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik Araştırma Merkezi ile Cumhuriyet Başsavcılığı Gaziantep Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü arasında imzalanan eğitim iş birliği protokolü kapsamında başlatılan “Hayatının Kaptanı” projesinin ilk grup çalışması tamamlandı.

Hükümlülerin sosyal yaşama uyumlarını kolaylaştırıcı eğitim faaliyetlerini içeren projenin uygulanmasını, Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik Araştırma Merkezi adına, kurum müdürü Mehmet Tokmak rehberliğinde psikolojik danışmanlar Umut Şimşek ve Neslihan Yağan yürütüyor.

Kurum Müdürü Mehmet Tokmak konu hakkında verdiği bilgide, “İnsanlar işledikleri suçlardan dolayı uzun süre cezaevinde kalıyorlar ve ne yazık ki cezaevinde yapılan çalışmalar sadece hükümlülere yönelik oluyor. Oysaki bu hükümlülerin cezaları bittiğinde girdikleri ilk ortam aileleridir. Yaptığımız araştırmalarda Türkiye’de hükümlüler ve ailelerini aynı anda içine alan hiçbir sosyal çalışmanın yapılmadığını belirledik. Böyle bir eksikliği gidermek adına aileleri de içine alan “Hayatının Kaptanı” projesini oluşturduk.

Türkiye’de bir ilk olan “Hayatının Kaptanı” projesi ile hükümlüler ve ailelerine; iletişim becerileri, stres yönetimi, öfke kontrolü, bağımlılık, hayır diyebilme, şiddet ve başa çıkma yolları konularında, yaratıcı drama teknikleriyle, interaktif eğitimler verilmektedir” dedi.