Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ne gidiş-gelişlerde trafik yoğunluğunu önlemek adına D-400 karayolu yolu üzerinde yapımına başlanan iki adet köprülü kavşakta çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklamada, “Abdulkadir Aksu Bulvarı Köprülü Kavşak ile D-400 karayolu üzerindeki çalışmalarda Tugay Komutanlığı içerisindeki fore kazık imalatlarına başlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının yıkılmasıyla 1 nolu köprünün perde ve kolon imalatları çalışması ise devam ediyor. D-400 karayolu yolu üzerindeki 2 No’lu köprünün kenar ve orta ayak imalatı da devam sürdürülüyor” denildi.

Her iki köprülü kavşakta çalışmaların sorunsuz devam ettiğini açıklayan yetkililer, 1 No’lu köprünün yağmur suyu deşarjlarının tamamlandığını ve 2 No’lu köprülü kavşak çalışmaları ise devam ettiğini söylediler.

Yetkililer ayrıca, “Fevzi Çakmak Bulvarı’nın trafik yükünü azaltmak ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki trafik akışını hızlandırmak için düşünülen köprülü kavşaklardan birisi Abdulkadir Aksu Bulvarı’nı ipek yoluna bağlayan yol üzerine yapılıyor. Diğeri ise, 37 No’lu caddeden Köy Hizmetleri’nin önünden İpek yoluna giderken tramvay yolu üzerine yapılıyor. Her iki kavşağın, 2015 yılının Ocak ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor” dedi.