Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Gaziantep Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu Türk Ocağı toplantı salonunda yapıldı.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ile çok sayıda yazar ve şairin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğr.Gör. Mehmet Sabri Genç tarafından divana sunulan liste, üyelerin tamamının desteğini aldı.

Öğr.Gör. Mehmet Sabri Genç’in İLESAM Gaziantep Şubesi Başkanı seçildiği kongrede yönetim kurulu üyeliklerine; Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gültekin, Ahmet Muhtar Daşar, Yrd.Doç.Dr. Erhan Tunç, Okt. Levent Yıkıcı, Selçuk Uğur ve Bülent Ağcabay seçilirken, yönetim görev dağılımı önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz’ın divan başkanlığını yaptığı kongrenin açılışında konuşan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, 6 yıldan bu yana İLESAM Gaziantep Şube Başkanlığı görevini yürüten Muhittin Arar’a teşekkür ederek, bu zorlu sürecin üstesinden gelindiğini ve düzenlenen faaliyetlerle de Gaziantep’in edebiyat, kültür dünyasına önemli katkılar yapıldığını söyledi.

İLESAM Gaziantep Şubesi’nin üye sayısının 150’ye ulaştığını söyleyen Parmaksız, bu sayının önümüzdeki dönemde çok daha fazla olacağına inandığını belirterek, özellikle kurumsal üyeliklere önem verilmesi gerektiğini söyledi. Parmaksız, “İLESAM’ın asli görevlerinin başında telif hakları geliyor. Gerek üye bazında gerekse kurumsal olarak İLESAM’a üyelikten sonra kurumun telif konusunda avukatlarımız aracılığıyla takipçisi oluyor ve üyelerimizin mağdur olmamaları için tüm çalışmaları biz takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Eski İLESAM Şube Başkanı Muhittin Arar şubenin kuruluşundan bu yana emeği geçenlere teşekkür ederek, görevi gönül rahatlığıyla teslim etmenin huzuru içerisinde olduğunu söyledi. Birçok projeyle Gaziantep’te kültürel anlamda çalışma yaptıklarını ifade eden Arar, Mehmet Sabri Genç’in başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunun her zaman yanında olacağını ifade etti.

Teşekkür konuşması için divandan söz isteyen Mehmet Sabri Genç, “Dava ve fikir adamı Sayın Muhittin Arar’ın, Gaziantep’in edebiyat, düşünce ve irfan dünyasına katkılarını kimse görmezden gelemez. Kendilerine memleketimiz adına hürmetlerimi iletiyor ve teşekkür ediyorum. Herkesin beldesine karşı bir sorumluluğu vardır. Sayın Muhittin Arar’dan bu meşakkatli nöbeti devralmak benim için büyük bir şereftir. Gaziantep’in kültür, düşünce ve edebiyat dünyasını daha da zenginleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Saygıdeğer üyelere beni bu mühim göreve layık gördükleri için çok teşekkür ederim. İlesam’ın kapıları bu beldenin kültür dünyasına karşı sorumluluk duyan herkese açıktır. Hep beraber topluma faydalı işler yapacağımıza inanıyorum. Allah bu kutlu yolda bizleri utandırmasın” diye konuştu.

Genel kurul sonunda, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız tarafından kurumsal katkılarından dolayı GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a verilen plaketi Rektör adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı alırken, 2014 yılında İLESAM - AKÇAĞ yayınevi tarafından yapılan yarışmada roman dalında birincilik ödülü alan Dr. Ahmet Çevik’e ve Gaziantep’in kültürüne katkılarından ötürü bazı üyelere teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.