Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu tarafından ‘10 Aralık İnsan Hakları Günü’ etkinlikleri kapsamında “İnsan Hakları ve Aydınlanma” adlı konferans düzenlendi.

İslahiye Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve öğretim görevlisi İ. Halil Korkmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. İnsan haklarının tarihsel gelişimi ile ilgili detaylı bilgiler veren Korkmaz, “İnsanın dünyaya insan olarak gelmesinden kaynaklanan tabii hakları vardır. Aydınlanma bu hakların teslimi ve gasbının önlenmesini öngören toplumsal, sosyal ve hukuksal bir sistemi öngörür. Bu bakımdan insanın temel haklara sahip olması kadar bu hakların gereğince yaşaması son derece mühimdir. Aydınlanmış, kendini ve birlikte yaşadığı bireylerin haklarının farkında olan kişilerden müteşekkil toplumlar inşa etmek ancak bilimsel bilginin, eğitimin öneminin farkına varılarak mümkün olabilecektir” dedi.

Yüksekokul öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği konferansın sonunda, İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet Deveci, İ. Halil Korkmaz’a İslahiye Meslek Yüksekokulunda verdiği konferanstan dolayı teşekkür etti.