Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilmi Bayraktar tarafından “Cumhuriyet Başlangıç mı Yoksa Son mu?” adlı konferans düzenlendi.

İslahiye Sosyal Hizmetler Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan Cumhuriyetin ilanına kadar geçen süreçte yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Osmanlı Devletinin sona ermesinin en önemli faktörünün eğitime verilen önemin yetersizliğinden kaynaklandığını belirten Bayraktar, Cumhuriyete ihtiyaç duyulduğunu ve Osmanlı Paşası olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ekip arkadaşlarıyla Cumhuriyeti ilan ederek çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti. Bayraktar, “Osmanlıyı Mecnunun Leylayı sevdiği gibi seviyorum, çünkü onlar atalarımızdı” dedi.

Konferans sonunda İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Yaşar Yücel ile Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet Deveci, konuşmalarından dolayı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’a teşekkürlerini sunarak hediye, çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet Deveci, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’a gösterilen ilgiden dolayı öğrencilere ile akademik ve idari personele teşekkür ederek, Cumhuriyete her daim sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Yaşar Yücel, Gaziantep Üniversitesi İİBF Dekanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer, Doç. Dr. Numan Tarak, Okt. Mehmet Biçici, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Duygu Yücel ve İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet Deveci’nin yanı sıra diğer çok sayıda daire amiri, İslahiye Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.