Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz’ı ziyaret ederek Gaziantep ve bölge ekonomisi hakkında bilgiler aldı.

Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, şehirde gerçekleştirdiği iade-i ziyaretler kapsamında GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz’la bir araya geldi.

Kaymakam Dursun’a, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen ihracat rakamları hakkında bilgiler veren GAİB Başkanı Çıkmaz,Türkiye’nin 500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda Gaziantep’in lokomotif ve öncü il görevi üstlendiğini ifade etti.

Çıkmaz, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında ülkemizin ihracat hedefine ulaşması için tüm ihracatçılarımızla birlikte yoğun bir çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu doğrultuda Gaziantep’in 2023 yılı ihracat hedefi olan 30 milyar doları yakalamak için dünya tanıtım ağımızı genişleterek yeni pazar arayışlarında bulunuyoruz" dedi.

2014 yılında komşu coğrafyalarda yaşanan bir takım olumsuzluklara rağmen ihracat hedeflerinde herhangi bir sapmanın olmadığını dile getiren Çıkmaz, 2015 yılında ise hedeflerinin dünyada ihracat yapmadık ülke bırakmamak olduğunu vurguladı.

Gaziantep’ten yaklaşık 180 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden Çıkmaz, "Haritada bile yeri zor bulunan, ismi duyulmamış bir çok ülkeye, girişimci ve müteşebbis insanımız sayesinde ihracat gerçekleştirmekteyiz. Hedefimiz dünyada ihracat yapmadık ve ayak basmadık ülke bırakmamak.Yeni pazarların yanı sıra, üretimi gerçekleştirilecek katma değeri yüksek teknolojik ürünlerle de bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.