Gaziantep’in Şahinbey İlçe Kaymakamı, her hafta kilometrelerce yol yürüyerek hem spor yapıyor hem de köyleri ziyaret ediyor.

Şahinbey İlçe Kaymakamı Selami Aydın, beraberindeki kurum amirleriyle birlikte her cumartesi köyler arasında yürüyüş yapıyor. Aydın’a birçok kurum müdürü ve köylü de eşlik ediyor. Bu hafta 4.’sü düzenlenen yürüyüş, Çubukdiken köyünden başlayıp yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan Sarısöğüt köyünde son buldu. Yürüyüş boyunca Kaymakam Aydın’ı yalnız bırakmayan vatandaşlar, kendi köylerinin içinden geçen Kaymakam Aydın ve beraberindekilere süt ikramında bulundu.

Yürüyüş hakkında bir değerlendirmede bulunan Şahinbey İlçe Kaymakamı Selami Aydın, “Çubukdiken köyünden başladık, Sırasöğüt köyüne kadar geldik. Neredeyse 7 kilometreyi hiç dinlenmeden yürüdük. Keyifli bir uğraş, hava da pırıl pırıl, göl manzaralı. Her hafta olmazsa herhalde arkadaşlar bundan sonra isyan ederler. Sağlıklı yürüyüş her cumartesi yaptığımız bir etkinlik. Bunu bundan sonra diğer köylerde de yapmaya devam edeceğiz. Kendimiz için spor yapıyoruz. Arkadaşlar kaynaşıyor, köylüyle kaynaşıyoruz. Arabayla gezerken bir çok şeyi göremeyebiliyoruz ama bu şekilde köylerimizi gezerek görüyoruz. Çok faydalı bir şey, güzel bir şey. herkesi sağlık için yürümeye çağırıyoruz. Şehir hayatı insanları hantallaştırıyor. Apartmanlarda zaten yürüyüş mekanları yok. Hafta sonu çıkıp köylerimizi gezsinler. Güzel ve temiz bir hava var. Ben katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz normalde bu yürüyüşü yapıp dönecektik. Ama köylülerimiz, muhtarlarımız kahvaltı yapmadan sizi bırakmayız dediler. Siz de köylülerin bizi yolda durdurup sıcak süt ikram ettiğini gördünüz. Biz yük olmak istemiyoruz ama muhtarlarımız yürüyüşün sonunda bizim için bir kahvaltı hazırlamışlar. Böyle güzel bir etkinlik oluyor. Herkes bunu seviyor. Organizeyi yapan jandarma komutanımız ve bölge müdürlerinden arkadaşlarımız var. İş adamı arkadaşlarımız var. Köylülerimiz de bize iştirak etti. Çocuklar da bisikletleriyle katıldılar” dedi.

İş adamı Mahmut Çelik ise, “Kaymakam beyi bu güzel etkinliğinden dolayı tebrik ediyorum. Hafta içi iş yoğunluğundan dolayı böyle bir imkanımız olmuyordu ama Kaymakam beyin sayesinde böyle güzel bir havada, hem köylülerle kaynaşıyoruz hem de arkadaşlarla. Güzel bir ortam. Bundan sonraki bütün yürüyüşlere katılacağım” şeklinde konuştu.

Yürüyüş köylüler tarafından hazırlanan kahvaltının ardından son buldu.