Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutladı.

Konukoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, Gaziantep halkının, Kurtuluş Savaşı sırasında düşman kuvvetlerine karşı direniş mücadelesinde bir kahramanlık destanı yazarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Gaziantep’in kahramanlığını, TBMM’nin 8 Şubat 1921 tarihinde bu şehre ‘’Gazi’’ unvanını vererek taçlandırdığını ifade eden Konukoğlu, şöyle dedi:

‘’2008 yılında kabul edilen kanunla da bu kahraman kentin yiğit insanları, İstiklal Madalyası ile onurlandırıldı. Şehrimizin ismi ve kahramanlığı ölümsüzleştirildi. Bu duygu ve düşüncelerle Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde; vatanımızın bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, dualarla yad ediyoruz. Tüm hemşerilerimin, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü en içten duygularla kutluyorum.’’

Bağımsızlığımızın simgesi olan değerlerin önemini kavramak gerektiğini belirten Konukoğlu, sahip olduğumuz değerlerin ve gücümüzün farkında olmamız, ‘’vatan, bayrak ve millet sevgisini’’ gelecek nesillere daha fazla aşılamamız gerektiğini kaydetti.

Gaziantep’in 93 yıl önceki direniş gücünü bugün üretim gücüne dönüştürmeyi başardıklarını ifade eden Konukoğlu, imalat sanayisi, istihdam gücü, ihracat potansiyeli ile en dinamik sanayi gücüne sahip illerden birisi olan Gaziantep’in her zaman Türkiye ekonomisinden daha hızlı büyüdüğünün altını çizdi.

Konukoğlu, ‘’Ekonomide de milli mücadele ruhunu yaşatan Gaziantep’in, birlik beraberlik içinde hareket ederek, Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak lokomotif şehirler arasında yer alacağına yürekten inanıyorum’’ diyerek, sözlerini tamamladı.