Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Prof. Dr. Orhan Kural, katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘Pek Yakında’ filminin reklamlarla dolu bir film olduğunu ileri süren Kural, ünlü komedyen Cem Yılmaz’a seslenerek “Gençleri sigaraya ve uyuşturucuya alıştırması için Cem Yılmaz 1 milyon dolar para almıştır. Kola reklamı yapmıştır. Reklamlarla dolu bir filmdir ‘Pek Yakında.’ Açıklasın ’ben para almadım çocukları uyuşturucuya sigaraya alıştırmak için’ sesi çıkmıyor. Bu iş böyle tazgahlanıyor. Buradan soruyorum ‘para aldın mı almadın mı?’ Çünkü oradan ayrılan bir insan sana bir milyon dolar ödendiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Teoman’ın müziği bırakması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kural, Teoman’ın konserlerinde tek tek dolaşarak çocuklara sigara dağıttını ve bunu gözleri ile gördüğünü iddia etti. Kural, şunları söyledi: “Müziği bıraktı çünkü sigara ve içki firmalarından sponsorluk almıştı. Mahkemeye verdim yasaklattırdım. Müziği bıraktı çünkü sponsorlukları bitti.”

Kural, ayrıca Kadir İnanır’la da sigara yüzünden husumet yaşadığını ve sigarayı özendirdiği gerekçesiyle Kadir İnanır’ı dava ettiğini belirtti.