Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğretim Görevlisi Mahammad Aliyev tarafından hazırlanan Kişisel Resim Sergisi GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen açılış töreni ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergiye; Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, GAÜN akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Serginin açılında konuşan Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep’in kabuğunu kırmış, kendini aşmış bir dünya kenti olduğunu belirterek, Gaziantep’in aynı zamanda bir kültür kenti olduğunu ifade etti. Aydın, “Geldiğimden beri burada ikinci sergiye katılıyorum. Bu hayata birçok yönden bakıldığını gösteriyor. Bu anlamda böyle bir kentte hizmet veriyor olmaktan mutlu addediyorum” diyerek, Mahammad Aliyev’i tebrik ederek çok değerli eserler ortaya koyduğunu ifade etti.

Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinin hizmete başladığı günden beri sanatçıyı seven ve buluşturma çabasını sürdürdüğünü ifade eden GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, “Mahammad Aliyev, emekleri ile bir araya getirdiği resimlerini sergilemek üzere bizi bir araya getirdi. Mahammad Aliyev, ilk olarak üniversitemize geldiğinde henüz Güzel Sanatlar Fakültemiz yoktu. Mahammad Hocam kendi emeğiyle üniversitemizdeki kulüp öğrencilerini sanat ile tanıştırmak adına çok büyük bir emek verdi. Yıllardan beri bu emeğini aralıksız sürdürüyor ve bugün bizlerle yaratmış olduğu eserleri buluşturuyor” dedi.

Sanatçıya özel önem verdiğini belirten SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, “Gaziantep’in ileri gelenlerini sanat ile tanıştırabilirsek, biraz daha sanata destek vermelerini, zevk almalarını sağlayabilirsek, Gaziantep’in çehresi bir basamak daha yukarı çıkacaktır. İnşallah daha nice sergiler olur. Gaziantep’te bir anda on tane sergi açılır. Medeniyetimiz zevkiselime gelir ve olgunlaşır inşallah” şeklinde konuştu.

Serginin açılmasında kendisine yardımcı olan GAÜN Rektörü Prof. Dr.M. Yavuz Coşkun başta olmak üzere herkese teşekkür eden GAÜN Öğr. Gör. Mahammad Aliyev, “Nasıl bir yazar hayatını kağıda döküyor ben de boyalarımla, tuvallerimle hayatımda yaşadığım sevinci, üzüntüleri anlatmaya çalıştım. İnşallah sergim sizi ilgilendirir, beğenirsiniz” diye konuştu.

GAÜN Öğr. Gör. Mahammad Aliyev’in Kişisel Resim Sergisi 24 Ekim- 15 Kasım 2014 tarihine kadar GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde gezilebilecek.