Merinos Halı kurucusu ve Onursal Başkanı Merhum Mehmet Erdemoğlu ölümünün 8. yılında mezarı başında Kur’anı Kerim okunarak anıldı. Törene Erdemoğlu ailesi, akrabaları, çalışanları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Gaziantep asri mezarlıktaki Erdemoğlu aile mezarlığında yapılan anma töreninde konuşan Erdemoğlu, Holding yönetim kurulu İbrahim Erdemoğlu, Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun yaşam ilkelerini hatırlatarak şöyle konuştu, “Bizlere öğrettiği yaşam ilkelerinden ve insanlara saygılı olma felsefenden asla taviz vermeden görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Başarıya ulaşmak için hak, hukuk, adalet ilkelerine bağlı kalarak kimseyi incitmeden zararlığa uğratmadan başarılı olma ilkelerinden taviz vermeden başarıyı yakalama bilincindeyiz. İki yıl önce yapımına başladığımız Servi Erdemoğlu Kız Meslek Lisesi eğitim ve öğrenime başladı. 1000’e yakın öğrenci okumaktadır. Besni ilçemizde, mimarlık fakültesinin temelini attık çok şükür inşaatı devam ediyor. İnşallah Bir buçuk yıl sonrasında eğitim ve öğrenime açacağız. Yine Besni ilçemizde sosyal sorumluluk anlayışımızdan dolayı iplik fabrikamız çalışmaya başladı. Şu anda 250 hemşerimiz çalışmakta bu sayı önümüzdeki aylarda daha da artacaktır” dedi.

Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun doğduğu yer olan Adıyaman ili Besni İlçesinde Yeşil Besni için tüm Besnililer El ele kampanyası ile ağaç dikimlerine başlandığını ifade eden İbrahim Erdemoğlu, önümüzdeki 3 yıl içerisinde en az beş milyon ağaç dikilmesinin planlandığını söyledi. Erdemoğlu “ Bildiğin üzere Gaziantep ilimizde annemiz Servi Erdemoğlu adına bir cami yaptırıyoruz. Proje çalışması devam ediyor, önümüzdeki yıl temelini atıp inşaata başlayacağız. Şu anda tüm ülkemizde ilk, orta ve lisede okuyan tüm öğrencilerin 2000’de birisi bizlerin yaptırdığı okullarda eğitim görmektedir. Bizler babamızın çizdiğin yolda çalışmaya ilçemize, ilimize ülkemize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.