AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Bakbak mesajında, “Cumhuriyetimizin Türk Kadınına kazandırdığı en önemli haklardan ve hayata geçirdiği başlıca reformlardan biri; kadınlara, ‘seçme ve seçilme hakkı’ tanımasıdır. Hem de, bugünün modern batılı ülkelerinden yıllar önce; 1934’te.

20. yüzyılın başlarında, kadının seçme ve seçilme hürriyetine sahip olabilmesi, toplumumuzun kadına verdiği değerin en açık göstergesi ve ifadesidir. Aynı zamanda kadın erkek eşitliği bağlamında atılan çok değerli bir adımdır.

Türk Toplumu için yeni bir gelişme olması dolayısıyla, uzun bir süre, hukuki bir engel olmamasına karşın kadınların siyasete katılımı çok düşük seviyelerde kalmıştır. Bunun başlıca sebepleri de kamusal haklardan, eğitim imkanlarından yeterli düzeyde yararlanamamaları ve sosyal hayat içerisinde, çok çeşitli alanlarda, ayrımcılığa maruz kalmaları olmuştur. Kadınlarımızın önünü tıkayan bu engeller, AK Parti iktidara gelene kadar fazlasıyla hissedilmiştir.

İktidarımız döneminde ise kadınlarımızın toplumsal, iş ve siyaset hayatına katılımlarını artırmak adına birçok adım attık, önlerine konan engellerin hızla aşılması için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz.

Bu kapsamda kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptık, toplumsal farkındalığı arttırmak adına birçok projeye ve kampanyaya imza attık. Kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığı Anayasal güvence altına aldık.

Yeni Türkiye’de kadınlarımız için hayata geçireceğimiz yeni projelerle, hizmetlerimiz artarak devam edecektir.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulünün 80. Yıl dönümü vesilesiyle; Ulu Önder Atatürk’e ve tüm çalışma arkadaşlarına, Türk Kadınına çağ atlattıkları için şükran ve minnetlerimi sunuyor, kadınlarımızın kadın hakları gününü kutluyorum” dedi.