Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen etkinlikler sürerken GKV Özel İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanarak sahneye konan gösteriler büyük ilgi gördü. Gaziantep Savunmasını destansı bir şekilde sahneleyen miniklerin gösterileri ayakta alkışlandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen kutlama programlarına büyük katılım olurken öğrencilerin sahne performansı beğeni topladı. Antep savunmasının gerek Türk tarihi gerekse dünya tarihi için önemine dikkat çeken GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre yaptığı konuşmasında, “Gaziantep Savunması; düzenli ordu olmadan ve milis kuvvetleri tarafından yapılan çatışmalar sonucunda dost düşman herkesin hayranlık ve takdirini kazanan, Milli Kurtuluş Savaşı tarihimizde eşsiz kahramanlıklarla bulunduğu şehri düşman işgalinden kurtaran kahraman bir halkın zaferidir. Antep savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dopdolu bir avuç Antep’linin inanılmazı efsaneleştirmesidir. Alın teriyle ıslanmış, umutla yeşertilmiş toprağını düşmana vermemek için canını feda eden, bombardıman altında inim inim inlerken dahi “vatanım” diyebilen bir avuç insanın hikayesidir. Özgürlüğe inanan, kendi kaderine terk edildiğini, çaresizliğini bildiği halde, kenetlenmenin en güzel örneğini sergileyerek, akıllara durgunluk veren bir özveri ile kendisini düşmanına bile hayran bıraktıran, onurlu bir milletin zaferidir” dedi.

GKV Özel İlkokulu öğrenci korosunun seslendirdiği bir birinden güzel Antep şarkılarıyla coşan izleyiciler öğrencilerin sahnelediği drama gösterisiyle hüzünlendiler. Antep’in düşman işgalinin anlatıldığı oratoryoda kentin önce İngilizler ardından Fransızlar tarafından işgal edilmeye çalışılması sonucu yaşanan olayların anlatıldığı gösteride Küçük Kamil’in annesini korumak için verdiği mücadele ardından Fransız askerlerinin süngüleriyle şehit oluş anı izleyenleri hüzünlendirdi. Antep’in muhtelif semtlerinde başlayan çatışmaların da dramatize edildiği gösterilerde kadın ve çocukların savunmada üstlendiği roller gözler önüne serildi. GKV Özel İlkokulu üçüncü sınıf öğrencilerinin rol aldığı gösteriler ayakta alkışlanırken gösterilerin ardından sahneye çıkan halk oyunları ekibi hüzünlü atmosferin yerini coşkulu bir ortama bıraktırdı. GKV Özel İlkokulu halk oyunları ekibi bir birinden güzel yöresel oyunları sahnelerken kına gecesi gösterisi ve ardından diğer yöresel oyunlar büyük beğeni topladı.