Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Erexpo Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde düzenlenen MOBEF-Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

19-23 Kasım 2014 tarihlerinde Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) gerçekleştirilecek fuar için GTO’da sektöre yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GTO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marangozlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu ve sektör temsilcileri katıldı.

Erexpo Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Erdal Usta toplantıda yaptığı sunumda fuarda 50’ye yakın ülkeden yaklaşık bin ziyaretçiyi ağırlayacaklarını kaydetti. Usta, fuar boyunca dünyanın önemli mobilya dergilerinin editörlerinin Gaziantep’e geleceğini ve uluslar arası bir basın toplantısı ile Gaziantep ve mobilya sektörünün tanıtımının yapılacağını açıkladı.

Ortadoğu’daki gelişmelerin yansımasına paralel olarak alternatif pazarları Gaziantep’e açmayı planladıklarına dikkat çeken Usta, İran’dan gelecek olan ziyaretçilerin özel uçak ile Gaziantep’e taşınacağını söyledi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Oda Başkanları Gaziantep’te mobilya sektörünün önünü açmak için MOBEF’in önemli fırsatlar yaratacağını dile getirdiler.

Irak’ın sektör için önemli bir pazar olduğunu belirten GTO Başkanı Bartık, mobilya sektörünün lojistik maliyetlerinin yüksek olduğunu ancak Gaziantep’in bu anlamda pazara yakınlığından dolayı avantajlı olduğunu vurguladı. Bartık, GTO Erbil Ofisi’nin Irak’ta fuarı tanıtımını yaptığını ifade eden Bartık, “Halı Fuarı’nın hikayesini mobilyada da yazabiliriz. Emek verelim” dedi.

“Fuar bir mesleğin yükselişinin kalbidir” diyen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marangozlar Odası Başkanı Küsbeoğlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Gaziantep’te sanayi yokken mobilya vardı. Sektöre sahip çıkıp eski gücüne kavuşturalım. Bunun için sektörün birlikteliğe ihtiyacı var ve fuar bunun için bir fırsat.”

Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu ise Gaziantep Mobilya sektörünün üretim ve kalite açısından sorunu olmadığını tek sıkıntısının tanıtım olduğunu belirterek, bu noktada MOBEF’in önemli bir fırsat olacağını dile getirdi.