Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ‘Ortak İhracat ve Marka Projesi’ kapsamında ve triko, konfeksiyon, hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren 12 firmanın ortaklığında kurulmuş olan Modagaziantep Hazır Giyim Dış Ticaret Anonim şirketi ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ unvanını aldı.

Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, başkanlığında ve 12 ortak firmanın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, alınan ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ unvanın Gaziantep’teki triko, konfeksiyon, hazır giyim sektörünün profesyonel anlamda yurtdışı pazarlara açılmasına ve sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Bartık, “Biz göreve başladığımızda ortak, marka ve şirket birleşmeleri gibi projelerimiz vardı. Bunlardan ilkinin temelini atmıştık ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. 28 Ekim itibarıyla triko ve konfeksiyon sektörü için müracaat ettiğimiz ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ unvanını aldık. Bu Türkiye’de bir ilk. Çünkü bir Ticaret Odasının bir şirkete ortaklığı ilk defa gündeme geliyor. Biz Ticaret Odamızı sağlam bir güvenceye almak için ortaya bütün hassasiyetleri koyduk” dedi.

İhracatı artırmak için oda olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Eyüp Bartık, “Türkiye’de milli gelir 10 bin dolara takıldı. Bunu artırmamız gerekiyor. Bunu da yapacağımız ihracatla artırabiliriz. İhracatta hep konuşuyoruz, katma değeri yüksek ürünleri ihracat etmemiz gerekiyor. Bunun içinde bir türlü marka oluşturamıyoruz. Biz Gaziantep Ticaret Odası olarak ilki gerçekleştirip bir markanın temelini atma ile ilgili her türlü alt yapımızı hazırladık. Ortak şirketimizi kurduk. ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ unvanımızı aldık. Bundan sonra bir çok fuarlarda bir çok tanıtım yerlerinde bir çok sergi alanlarında Modagaziantep A.Ş olacak” diye konuştu.

Modagaziantep’i bir marka adı altında dünyaya tanıtacaklarını belirten Bartık, “Gelecekteki projelerimizde herhangi bir markayı satın alıp Modagaziantep’i bir marka adı altında dünyaya tanıtacağız. Erbil’de bir ofisimiz var. Erbil ofisimizle beraber Modagaziantep’in ürünlerinin ihracatını sağlamak için her türlü katkıyı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Moskova, Sırbistan da ve modanın merkezi diye tabir edilen İtalya’da bir fuara katılmayı planladıklarını vurgulayan Bartık, “Bunlar Gaziantep’i farklı bir yere taşıyacaktır.Yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir fikri yönetime getirdiğimizde kayıtsız şartsız bütün yönetim kurulu üyelerimiz destek verdi” açıklamasında bulundu.

‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ Nedir?

Dış ticarete yönelmiş yeni ve modern bir örgütlenme modeli olan Sektörel Dış Ticaret Şirketleri (SDŞ), aynı üretim alanındaki KOBİ’lerin ihracat amacıyla bir organizasyon altında birleşerek, yurt dışına dolayısıyla dünya piyasalarına açılmalarını sağlamak için kurulmuş olan şirketlerdir.