Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep şubesi tarafından ‘ Kaplumbağa Terbiyecisinin Sırrı ve Liderlik’ konulu konferans düzenlendi.

Özel bir otelde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Umut Sav katıldı. Sav, Osman Hamdi Bey’in 1906 ve 1907 yıllarında resmettiği ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ isimli tablonun içeriği hakkında bilgi verdi. Sav, izleyicilere ‘liderlik ve yöneticiliğin’ neler gerektiğini ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. İzleyiciler, anlatılan önemli noktaları unutmamak amacıyla not aldı.

Konferansta konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık,’’Değişen dünya düzeni içerisinde yani insanlar, erdemli ve ahlaklı olmaya değil de yıllık kar ve cironun peşinden koşar hale gelmişler. Oysa dünya kadar malınız olsa ne fayda. Malımız olsun ancak doğru yoldan olsun. Bizim kendimizi yeni Türkiye’ye kilitlememiz lazım. G20’nin dönem başkanlığını üstlendik inşallah bunu başarılı bir şekilde götüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın belirlediği yeni Türkiye olgusunu daha da yükseltecek çalışmalara imza atmamız gerekiyor. Dün, dünde kaldı. Artık yarını konuşmamız gerekiyor. Türkiye’nin ihracatında hızlı bir artış var. 12 yılda ülkemiz ihracatını 5 katına çıkardı. Ama bu yetmiyor. İhracatımız geçen yılın ayına göre yüzde 7,3 artarken ithalatımız yüzde 1 buçuk geriledi. Bu sevindirici bir haber" dedi.

Dinamik nüfusun istihdamla buluşması gerektiğini belirten Kılçık, ’’Önümüzdeki 1 yıl içinde bütün önemli toplantılarda bütün önemli konularda KOBİ’lerin ekonomideki rolüne dikkat çekmek zorundayız. G20 dönem başkanlığını sırasında KOBİ’ler ve KOBİ’lerin ortaya çıkardığı istihdam potansiyelini sürekli gündemde tutmamız gerekiyor. Zira işsizlik rakamlarımız artık çift haneli rakamlara geldi. Daha çok hizmet istihdamını öne çıkaracak yatırımlara da ihtiyacımız var’’diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından MÜSİAD Başkanı Kurt Ali Kılçık ve Genç Müsiad Gaziantep Şubesi Başkanı Cihan Çelenk tarafından Umut Sav’a plaket takdim edildi.