Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, ortak akılla yönetilen Gaziantep’in ekonomide bir yıldız haline geldiğini belirterek, "İnşallah bu yıldızı daha ileriye götüreceğiz" dedi.

Ortadoğu Fuar Mekezi’nde yapılan Tekstil Makineleri Fuarı açılışında konuşan Başkan Nakıboğlu, “Bir çok sektörde kendisini geliştiren, patent, marka, inovasyon gibi alanlara açılarak üreten yüzünü de değiştirme becerisini sürdüren Gaziantep aynı zamanda bir fuar kenti haline gelmiştir” diye konuştu.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE BÜYÜYORUZ

Fuara 30 ülkeden 560 firmanın katıldığını ifade eden Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Gaziantep büyük başarılara imza atarak, 10 yıldır, Türkiye’nin en hızlı gelişen 10 şehir arasında hep birinci sırada yer almıştır. Büyüme hızı ile Türkiye ortalamasının üzerinde olan ekonomik seyrimizin, 2015 yılında da devam edeceğini rahatlıkla söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRDİK

“Bölgemizde ve komşu ülkelerde yaşanan kaos ortamının tedirginlikle karşılanmasına rağmen Gaziantep ekonomisi, olası tüm kırılganlıklar karşı hazırlıklı olmuştur” diyen Nakıboğlu, “Gaziantepliler olarak bu tür belirsizliklerden çıkış manevralarını Birinci Körfez Krizi’nden başlayarak her dönem fırsata çevirme ve yaşadıklarımızdan ders alma başarısını ortaya koyarak bu günlere geldik” ifadelerini kullandı.

AZMİMİZ SAYESİNDE ÜRETİM VE LOJİSTİK ÜSSÜ HALİNE GELDİK

Gaziantep’in Irak ve Suriye’ye değil dünyanın her kıtasındaki 177 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini söyleyen OSB Başkanı Nakıboğlu, “Bölgemizde ve komşu ülkelerde yaşanan kaos ortamının tedirginlikle karşılanmasına rağmen Gaziantep ekonomisi, olası tüm kırılganlıklar karşı hazırlıklı olmuştur.

Çalışma, üretme, kendini yenileme ve yeni pazarlar bulma konusundaki azmimiz sayesinde kentimiz, bir üretim ve lojistik üssü haline geldi. Üretimde istikrarı temel kriter olarak önüne koyan Gaziantep’in, yakaladığı bu ihracat ve yeni pazarlar başarısı 2023 yılı hedefini şimdiden yakaladığının habercisidir” açıklamasında bulundu.

GAZİANTEPLİ İŞ ADAMLARI KAZANDIĞINI GAZİANTEP’E YATIRIYOR

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk arsa tahsislerinin 1972 yılında yapıldığını ve Gaziantep OSB’sinin bugün 43 milyon metrekarelik toplam alanı ile Türkiye’nin en büyük OSB’si olduğunu vurgulayan Başkan Cahit Nakıboğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Mevcut 4 Organize Sanayi Bölgemizin yanı sıra arsa tahsisini yaptığımı 5. Bölgemiz, Havaalanı İslah OSB’miz, Gaziantep Besi OSB’miz ve yapım çalışmalarını sürdürdüğümüz Polateli-Şahinbey OSB’miz ile gücümüze güç katarak büyümemizi istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu kadar hızlı ve istikrarlı büyümemizin en önemli sebebi sanayicilerimizdir. Gaziantepli iş adamları kazandığını yine memleketine yatırarak şehre dinamizm katmaktadır. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”