Naksan Holding, kış aylarında artan, bilinçsiz soba yakımından kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla çalışanlarına broşür dağıttı.

"Evinizdeki sessiz katile dikkat” başlığıyla hazırlanan broşürlerde, kokusuz ve renksiz bir gaz olan karbondioksitten kaynaklanan zehirlenme hiç farkına varılmadan insanların ölümüne sebebiyet verebileceği anlatıldı. Ayrıca broşürlerde zehirlenmenin hafif baş ağrısından komaya, felce ve ölüme kadar giden ciddi sonuçlar olduğu hatırlatıldı. En önemli tedbirin ise gece yatmadan önce sobayı söndürmek olduğuna dikkat çekildi. Broşürlerde, rüzgarlı havalarda kömür sobalarının yakılmaması, baca ve boru temizliklerinin vaktinde yapılması, kombi ve şofbenlerin baca ve gaz bağlantılarının mutlaka yetkili servislere yaptırılması gibi uyarılar yer alıyor.

"SOBANI BİLİNÇLİ YAK HAYATINI YAKMA"

Konuyla ilgili açıklama yapan Naksan Plastik Fabrikalar Direktörü Ahment Naci Fıstık, "Havaların soğumasıyla birlikte soba kullanılan evlerde sık sık soba zehirlenmesi olaylarını duyuyoruz. Naksan Holding olarak soba kullanan çalışanlarımızın soba zehirlenmelerine karşı bilinçlenmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Denetim Şube Müdürlüğünün katkılarıyla personellerimize broşür dağıttık. “Sobanı bilinçli yak hayatını yakma" diyerek bu tür üzücü olayları yaşamamak adına herkesin karbonmonoksit gazı konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. Bu konuda bizlere destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına teşekkür ediyoruz” dedi.