Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanan Feyzullah Yıldırır Anadolu Lisesi ve Sevgi Yıldırır Anaokulu hizmete açıldı.

Nurdağı ilçesinde hayırsever Feyzullah Yıldırır tarafından yaptırılan Anadolu lisesi ve anaokulu açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe yöneticileri, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"EĞİTİME DESTEĞİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Açılışta konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eğitim konusunu çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi:

“Bize bir harf öğretenin 40 yıl kölesi oluruz, diyen bir medeniyetten ve inançtan geliyoruz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bütün gücümüzle eğitime desteği çok önemsiyoruz. Yalnızca bu yıl yaptığımız büyük onarımlarda 46 okulun büyük onarım desteğini verdik. Aramızda Şehitkamil Belediye Başkanı ve yardımcısı var. Bütün gücümüzle; yol ne kadar önemliyse, su ne kadar önemliyse biz okul ihtiyacını gidermek için de devletimizle beraber sosyal belediyeciliğin gereğini yapıp bu işlere hakikaten önemli bütçeler ayırıyoruz. Çünkü bu bölgenin kalkınması cehaletle savaşla, okumayla ve hep birlikte eğitime vereceğimiz destekle olacak. Biz de bu bakımdan Nurdağı’nı, İslahiye’yi, Gaziantep ve bu bölgenin kalkınma hamlesinde hepinizin hizmetkarı olduğumuzu ifade ediyorum. Bu güzel eseri yaptığından dolayı Feyzullah ağabeyimize ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

"EĞİTİMLE İLGİLİ SORUNLARINI ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ"

Açılışta söz alan Gaziantep Valisi Erdal Ata ise eğitim alanındaki sorunların bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Ülkemizin ve ilimizin en önemli sorunlarının başında eğitimin geldiğini her ortamda dile getiriyoruz. Atatürk’ün bizlere gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek bir yolu vardır, o da eğitim sorununu çözmekten geçiyor. Gençlerimizi, çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek onlara çağdaş eğitimi verebilirsek yarınlarımıza o derece güvenle bakabiliriz. Gaziantep; ticareti, sanayisi, kültür ve turizmiyle ülkemizin en önemli illerinden bir tanesi, bölgemizde de bir cazibe merkezi, bir marka kentimizdir. Ancak bu marka kenti daha da güçlendirmek, gelecekte daha da başarılı bir seviyeye çekebilmek için mutlaka eğitimle ilgili sorunlarını çözmek zorundayız.”

"BU TÜR HİZMETLER SADAKA-İ CARİYE ANLAMINA GELİR"

Açılış töreninde konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da şu açıklamada bulundu:

“Burada Feyzullah Yıldırır Anadolu Lisesi ve Sevgi Yıldırır Anaokulu’nu bize kazandıran Yıldırır Ailesine minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Bu güzel 2 okulun ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesileyle kendilerini yeniden buradan saygıyla düşüncelerimi, duygularımı ifade etmek istiyorum. Allah, kendisinden razı olsun. Bu tür hizmetler sadaka-i cariye anlamına gelir. Allah, inşallah bizlere de böyle güzel okulları, tesisleri yapma fırsatı verir.”

Törende konuşan hayırsever Feyzullah Yıldırır ise, “Yapılan okulların memleketimize, milletimize, Nurdağı’na hayırlı olmasını diliyorum. Bu okullarda yetişen talebelerin ileride ailelerine, memlekete, millete hayırlı insanlar, hayırlı kimseler olmasını cenabı haktan diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi ve Feyzullah Yıldırır’a ‘onur belgesi’ takdim edildi.