Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, “Toplumsal Duyarlılık Projeleri” dersi kapsamında Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı projeleri gezerek bilgi aldı.

Yapılan toplumsal duyarlılık projelerini incelemek için Şahinbey Belediyesi’ne gelen yaklaşık 70 Hukuk Fakültesi öğrencisi, belediye idari binasında bulunan müdürlükleri ziyaret ederek bilgi aldı.

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Cemal Ruhi, Şahinbey Belediyesi’nin daveti üzerine öğrencilerle birlikte buraya geldiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında Şahinbey Belediyesi’nin daveti üzerine buraya geldik. Bu konuda bize destek oldukları için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve Belediye çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Burada gerçekten toplumsal duyarlılıkla ilgili çok şey gördük. Şahinbey Belediyemizin çok büyük bir nüfusa hitap etmesine rağmen hiç borcu olmadığını öğrendik, bu bütün diğer belediyelere örnek olacak bir davranış. Bunun yanı sıra Şahinbey Belediyesi toplumsal olaylara çok duyarlı. Burada Sosyal Marketi gezdik ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşların buradan ücretsiz alışveriş yaptığını öğrendik. Bu çok duyarlı bir davranış.”

Öğrenciler ise, yapılan gezide edindikleri bilgilerin derslerinde çok işe yarayacağını söyleyerek Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na ve Şahinbey Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiler.