SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav,öğretmenleri,Türkiye’nin geleceğini inşa eden medeniyet mimarları” olarak gördüğünü belirtti.

Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Sınav, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım’ın,1981’den bu yana her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını anımsattı.

“Elleri,ayakları öpülesi insanlar” olarak tanımladığı öğretmenlerin, zor şartlarda da olsafedakarlıktan kaçınmadan, ayırım yapmadan Türkiye’nin geleceğinde yapıtaşı olacakçocuklarımızı bilimin ışığında, sevgi ve şefkat ortamında yetiştirme çabası içerisinde olduklarını kaydeden Prof. Dr. Sınav, Büyük Önder’in, “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü ile öğretmenlere verdiği önemi ifade ettiğini anlattı. Hazreti Ali’nin, “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” derken, öğrenmeye olan ihtiyacının yanı sıra, öğretmene olan saygısına vurgu yaptığına dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, mesajında devamla şu görüşlere yer verdi:

“Okul öncesinden başlayarak, eğitim hayatlarımızboyunca bizleri yarınlara hazırlayan öğretmenler, öğrencilerinyalnızakademikgelişimlerinde değil, aynı zamanda bireysel, sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerinde de etkin rol oynuyorlar. Hayatımız boyunca ebeveynlerimiz kadar üzerimizde emekleri olan sevgili öğretmenlerimizi, öğretmenler günü vesilesiyle, saygıyla anıyorve bütün yaşamlarının kutlu olmasını temenni ediyoruz.”