İzmir’de OSB yöneticilerine ve sanayicilere seslenen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “21. Yüzyıla Türk damgasını vuracak Büyük Türkiye hayalimizin gerçekleşmesindeki en önemli rolü OSB’ler üstlenecektir” dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın işbirliği ile düzenlenen Ege Bölgesi OSB’leri Bilgilendirme Toplantısı Ege Bölgeleri Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı. Ege Bölgeleri bilgilendirme toplantısına Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanı Kibar Altunal, TOBB Başkan Yardımcısı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, OSB ve OSBÜK yöneticileri katıldı. OSBÜK Başkanı Nakıboğlu, “İlkini Marmara Bölgesinde gerçekleştirdiğimiz bu toplantımızın asıl amacı İcraatı yapanlarla, Denetim yetkisini kullananları bir araya getirerek mevzuata uygun OSB yönetimi için dikkat edilmesi gereken hususları değerlendirmektir” dedi. Sanayinin, teknolojik ürünlere yönelmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Nakıboğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde organize sanayi bölgelerine çok önemli görevler düşüyor. Ülke olarak teknolojik yatırımlarda yavaş kaldığımız gözüküyor. Sanayimizi artık katma değeri yüksek ürünlere doğru yönlendirmemiz ve katma değeri yüksek yatırımlara kaydırmalıyız. Aksi takdirde 500 milyar dolarlık ihracat hedefimizi gerçekleştirmemiz zor olacaktır.”

“AR-GE PAYI ARTMALI”

Başkan Nakıboğlu, ayrıca sanayinin ileri teknoloji ile üretim yapabilmesi adına AR-GE çalışmalarına hız vermesi gerektiğini vurguladı. Nakıboğlu, “Milli gelirde AR-GE için ayrılan payın yüzde 3’ler seviyesine çıkartılması hedeflerimize ulaşmamız adına önemli bir adım olacaktır” diye konuştu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantı sonunda OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Kibar Altunal’a ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a desteklerinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür plaketi verdi.